Vágólapra másolva!
A Lilliput Kiadó 2005-ös, téli újdonságai közül ezúttal három gyerekkönyvet ajánlunk - de nyerni is lehet nálunk, természetesen.
Vágólapra másolva!

Szász Erzsébet: Magyarország képes történelmi atlasza

A kötet ötvözi magában a történelemkönyvek és a történelmi atlaszok erényeit: Magyarország történetét mutatja be a honfoglalástól kezdve egészen a 20. század közepéig, harminc fejezetbe sűrítve történelmünk dicső és fájdalmas korszakait.

A színes, illusztrációkkal bővített térképek részletes útmutatást adnak az egyes korszakok történéseiről, bemutatják az események menetét. A fejezeteket rövid kitekintés egészíti ki Európára és a nagyvilágra, s megemlít érdekességeket is az adott időszakról. Az atlasz jól hasznosítható az iskolában tanultak összefoglalására és az ismeretek bővítésére.

Christine Aubrun: Új rajzolok, mint a a nagyok - állatok a kertben

Hitted volna, hogy rajzolni ilyen egyszerű? Pedig valóban nem ördöngösség! Csak egy kis gyakorlás, és máris megy, mint a nagyoknak!

Az oldalak könnyedén letörölhetők, így akkor sincs baj, ha "a nagy mű" elsőre nem sikerül tökéletesen. Lehet újra próbálkozni!

A sorozat fejleszti a gyermek rajz- és formafelismerő készségét, miközben megismerteti az alakzatokkal, színekkel, és valóságos lényekkel. Kutya, katica, csiga, béka - sok hétköznapi, gyakran felbukkanó állattal találkozik lapozgatás során a kicsi.

Richard Scarry: Tesz-vesz város karácsonya

Tesz-vesz várost vastag fehér hótakaró borítja. De nézd csak! Mi az a nyüzsgés a főtéren? Hát persze! Mindjárt itt a karácsony!

Tesz-vesz város lakói éppen egy hatalmas karácsonyfát díszítenek. Vajon, mi mindent tartogat ez a karácsony? Egyet elárulhatunk: Télapó Tesz-vesz város minden lakójának szebbnél szebb ajándékokkal kedveskedik, bár a kézbesítéssel adódnak problémák.

A sorozatban ismét megjelent sokak kedvence, a Tesz-vesz szótár és a Tesz-vesz szavak.