Nyerj ismeretterjesztő mesekönyvet!

Vágólapra másolva!
A Gulliver és a Lilliput Könyvkiadó könyvei közül hármat ajánlunk: egy játékos, telefonos mesekönyvet, a Tesz-vesz város sorozatának újabb darabját és egy ismeretterjesztő kiadványt.
Vágólapra másolva!
lilliput kiadó
lilliput kiadó

A Halló, itt Röfi mese főhőse meg szeretné találni barátját, Bercit. Elhatározza hát, hogy felhívja telefonon, csakhogy elfelejtette a számát. A kismalac az összes ismerősét feltárcsázza, hogy Berci nyomára bukkanjon. A gyerekeknek ki kell találniuk, hogy a könyvhöz tartozó játéktelefonban mikor melyik állat felel Röfi hívására. Ha netán mégsem sikerül, a kinyitható ablakok mögött megnézhetik, ki rejtőzik a vonal másik végén. A szórakoztató, interaktív mesekönyv valójában egy izgalmas játék.

Egy átlagos hétköznap reggel a világon mindenhol ugyanolyan, még Tesz-vesz Városban is. Minden a megszokott rendben zajlik mindaddig, amíg közbe nem jön valami előre nem látott esemény: például egy száguldó gorilla, egy váratlan defekt, egy titokzatos kalap a kandallóban, amit a már jól ismert Korpás bácsi követ - szóval, a leghétköznapibb napokon is akadhat sok-sok kalamajka. A Kerekes kalandok Tesz-vesz Városban a sorozat újabb darabja.

Judy Hindley és Colin King műve, a Hogyan működik a test? játékos ismeretterjesztő könyv a legkisebbeknek mutatja be a legnagyobb csodát, az emberi testet. Testünk lenyűgöző dolgokra képes, sok tekintetben olyan, mint egy csodálatos gépezet. Ezerféle apró tevékenységet kell koordinálnia ahhoz, hogy egy-egy mozdulat létrejöjjön, és nincsen olyan pillanat, amikor a jól összehangolt szerkezet valamely része ne működne. Könyvünkben számos elképzelt gépezetet találhat a kis olvasó, melyeket azért "fejlesztettek" ki az alkotók, hogy szemléletesen elmagyarázzák, miféle munkát végeznek a test különböző részei. Az egyes fejezeteket egyszerű, rögtön kipróbálható feladatok és a mindennapokból vett, könnyen azonosítható érdekességek színesítik.

Nyerj könyvet!

Küldd be a helyes megfejtést, bízz szerencsédben és vidd haza a két elnyerhető könyv egyikét. A kérés:

Nevezz meg még három könyvet a kiadótól!

A megfejtéseket a [email protected] címre várjuk, "Lilliput" tárggyal, 2005. december 6-án, 14 óráig. A nyerteseket az [origo] e-mail útján értesíti, és közli a nyeremények átvételének pontos menetét. A nyertesek teljes listája legkésőbb 2005. december 7-én 16 órától, 24 órán át elérhető lesz az [origo] Szórakozás rovatából.

A játékban a T-Online Hungary munkatársai nem vehetnek részt.