Nem lehet letölteni az új Harry Potter-könyvet

Vágólapra másolva!
J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzőnője hivatalosan is kijelentette: nem lehet letölteni a sorozat legújabb, várhatóan júliusban megjelenő részét. Az interneten terjedő felhívás, miszerint a könyv 2000 forintnak megfelelő összegért letölthető, csak kacsa, viszont egyáltalán nem veszélytelen: a hitelkártyaszám mellett egyéb banki adatok megadását kéri a gyanútlan felhasználótól, aki így szabad hozzáférést biztosíthat bankszámlájához.
Vágólapra másolva!

"Minden rajongómat könyörögve kérem, hogy a saját érdekében ne dőljön be ezeknek az álhíreknek és ne adja meg személyes adatait" - nyilatkozta a Harry Potter-könyvek szerzőnője, J. K. Rowling, miután újabb olyan honlapot tiltatott le, mely a júliusban megjelenő új epizód letöltésével kecsegtette a felhasználókat. Az írónő ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az új részről - melynek címe Harry Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter és a félvér herceg) - szóló álhírek ismét megjelenhetnek a világhálón.

"Fogadni mernék az eredeti kéziratba, hogy nem ez volt az utolsó kísérlet arra, hogy átverjék a könyveim rajongóit" - írta Rowling saját weboldalán.

Az írónő honlapján arra is felhívta a figyelmet, hogy a könyv letöltését ígérő felhívások akár vírusokat is terjeszthetnek. "A Harry Potter-könyveket, kazettákat és egyéb hanghordozókat továbbra is csak a kiadóim fogják terjeszteni" - jelentette ki az írónő.

Rowling szerzőjogi tanácsadója, Neil Blair a Leaky Cauldron (Lyukas üst) nevű rajongói oldalnak is köszönetet mondott, amiért még idejében felhívták a kiadó figyelmét a letöltést hirdető oldalra.

A híresztelések kapcsán Rowling ismételten kijelentette: a jövőben sem áll szándékában, hogy könyveit elektronikus formában adja ki.