Újabb számítógépekre érkezik a Windows 11

gaming gamer pc asztali számítógép játék videójáték windows 10 epic games store
Fotó: Balkouras Nicos / Unsplash
Vágólapra másolva!
Legalább hosszú évekig támogatott szoftver fut majd rajtuk.
Vágólapra másolva!

Csúnya kutyaszorítóba került a Microsoft, 2025 őszén minden áron meg kívánja szüntetni az aktívan használt windowsos számítógépek 69 százalékán futó Windows 10 támogatását, azonban nem képes tömegével frissíteni a régi PC-ket a Windows 11-re, mert azok hivatalosan nem kompatibilisek vele.

Most mégis talált módot egy kis kozmetikázásra a Microsoft, valakinek eszébe jutott, hogy egy rakoncátlankodó Intel eszközillesztő miatt még 2022-ben blokkolták egyes számítógépeken a Windows 11-re való frissítési lehetőséget. A blokkolást eddig csak úgy lehetett megszüntetni, hogy a számítógépezőknek manuálisan frissíteniük kellett a problémás drivert egy újabb verzióra.

A vállalat most megelégelte a kézi meghajtófrissítgetést, helyette elérhetővé tette a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül a naprakész drivert.

Ezt a frissítőszolgáltatás magától felteszi majd, mire megnyílik az út a Windows 11 telepítése felé.

A blokkolás a 11. generációs Intel Core processzort használó számítógépeket érinti, és azokat is csak akkor, ha az Intel Smart Sound Technology hangdriver két specifikus verziójának valamelyike (10.29.0.5152 / 10.30.0.5152) van rajtuk.

Nem tudni, hogy a mostani lépéssel vajon hány számítógépet lesz képes Windows 11-re frissíteni a Microsoft, de a cég szemszögéből nézve biztosan nem eleget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!