A Memphis balhés sztárja brutális zsákolással mutatkozott be az NBA francia óriásának - videó

San Antonio Spurs v Memphis Grizzlies GettyImageRank2 Color Image nba Vertical SPORT BASKETBALL
MEMPHIS, TENNESSEE - JANUARY 02: Ja Morant #12 of the Memphis Grizzlies goes to the basket against Victor Wembanyama #1 of the San Antonio Spurs during the second half at FedExForum on January 02, 2024 in Memphis, Tennessee. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Justin Ford/Getty Images/AFP (Photo by Justin Ford / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA keddi játéknapján az új szupersztár, Victor Wembanyama is megtanulhatta Ja Morant nevét.

A San Antonio Spurs az óriási felhajtással beharangozott francia óriási tinédzser érkezése dacára is az idei szezon egyik legrosszabb csapata: 5-28-as mutatóval állnak a Nyugati Főcsoport utolsó helyén. Így nem volt meglepő, hogy az ugyancsak nem valami fényes, 11-22-es mérleggel bíró Mamphis Grizzlies otthonában is kikaptak 106-98-ra.

A meccs igazi érdekessége ezért inkább az volt, hogy Wembanyama NBA-karrierje során először találkozott a liga egyik fenegyerekével, a nyilvános, engedély nélküli pisztollyal hadonászás bajnokaként számon tartott Ja Moranttel. A 24 éves, kétszeres All-Star-válogatott Morant, aki második választott volt a 2019-es drafton nem régiben töltötte le NBA-mértékkel igen hosszú büntetését egyik lőfegyveres kihágása miatt, köztudottan szereti a kihívásokat, és nem ijed meg senkitől. Ha pedig az ellenfél az a 223 centi magas újonc, akitől mindenki el van ájulva, akkor a 188 centis Morant csak még jobban felszívja magát. Hát, még aztán hogy felszívta magát, hogy Wembanyama az első negyedben:

Morant ettől fogva csak a bosszú lehetőségét kereste, ami az utolsó negyedben el is jött, felkerült a falra a Wemby-poszter:

A találkozót Morant 27 ponttal és 10 assziszttal, azaz dupla duplával, míg Wemby csapata legeredményesebbjeként 20 ponttal és 7 lepattanóval fejezte be.

Eredmények:
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 106-98
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 110-97
New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 112-85
Oklahoma City Thunder - Boston Celtics127-123
Golden State Warriors - Orlando Magic 121-115
Sacramento Kings - Charlotte Hornets 104-111