Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyás után egy pontozásos győzelemmel tért vissza a ringbe a WBC középsúlyú világbajnoka, Jermall Charlo. Világbajnoki övét az övet 2021. júniusa óta nem tette kockára, ellentétben a karrierjével, vagy legalábbis a rövidtávú pályafutásával.

A nemzetközi sajtóban megjelent hírek szerint a 33 éves amerikai bunyós Houstonban kocsikázott a Lamborghinijével, amikor egy másik járműnek ütközött. Charlo az esetet követően összeszólalkozott a másik autó sofőrjével, majd elhajtott a helyszínről. 

A sportolót üldözni a kezdték a rendőrök, ő azonban rá sem hederített a szirénázásra egészen addig, amíg egy piros lámpánál meg nem tudták állítani.

 Charlot természetesen azonnal őrizetbe vették és kiderült, hogy alkohol volt a szervezetében (azt a pletykát jelenleg mindenki tagadja, hogy drogot is kimutattak a tesztek). Az ittas vezetésért és a baleset helyszínéről való elmenekülésért letartóztatott öklözőt végül 9500 dolláros óvadék fejében kiengedték, de nyilvánvalón ezzel közel sem úszta meg az esetet. A balesetben senki sem sérült meg, írja a Profiboksz.hu oldal. Egy friss fotó az immár ex-világbajnokról:

Charlo egyébként nem először került összetűzésbe a hatóságokkal, ugyanis 2022-ben letartóztatták és megvádolták egy családtagja bántalmazásával, a vádakat viszont később ejtették.

A WBC-nél úgy tűnik, most unták meg Charlo balhéit, megfosztják a világbajnoki címétől, és Carlos Adamset tették meg ideiglenes világbajnoknak.

"A WBC a lehető legtöbb támogatást nyújtotta és továbbra is nyújtani fogja Jermall Charlo részére azzal kapcsolatban, hogy helyre álljon a mentális egészsége ebben a nehéz időszakban is. 

A tények tudatában a WBC igazgatótanácsa úgy döntött, hogy teljes jogú bajnoknak nyilvánítja az eddigi ideglenes címvédő Carlos Adamest a középsúlyú kategóriában.

 - áll a WBC hivatalos közleményében.

Érdekesség, hogy Charlo nemrég még arról nyilatkozott, hogy szeptemberben a nagyközépsúly vitathatatlan bajnokával, Saul Alvarezzel bokszolna, de jelen állás szerint erre igen csak kevés az esély.

A texasi autópályák mostanában nem a legbiztonságosabb helyek a szabadságon lévő dúsgazdak sportsztároknak köszönhetően: alig egy hónapja az állam másik nagyvárosának, Dallasnak a közelében Rashee Rice, a Kansas City Chiefs Super Bowl-győztes játékosa okozott tömegbalestet, aki ugyancsak nem tudta megfelelően kézben tartani Lamborghinijét.

Kapcsolódó cikkek: