Vágólapra másolva!
A karatésok idei Golden League-sorozatának második állomásán, Monzában, az Italian Openen a nyolcfős magyar csapatnak nem sikerült érmet szereznie, ketten azonban - S.Kovács Ádám (65 kg, Maccabi Vívó és Atlétikai Club) és Ruzsinszki György (70 kg, HKA) - így is kiemelkedően teljesítettek, hiszen egyformán két-két remek győzelmet követően veszítettek minimális különbséggel.

Szinák Attila, a válogatott friss szövetségi kapitánya beszámolója szerint S. Kovács két fölényes győzelmet is aratott. "Először a német Muratot múlta felül 6:1 arányban, majd az olasz Merrát verte 7:0-ra. A harmadik fordulóban aztán egy másik olasz, Di Matola szerezte meg a továbbjutás lehetőségét, 1:0-s sikerével. S. Kovács a mérkőzéseken briliáns megoldásokkal szerezte pontjait, esélyei a májusi Eb-re több mint biztatóak. Ruzsinszki taktikailag fegyelmezett, megbízható teljesítményt nyújtott. Az első körben Colombit verte 3:0-ra, a másodikban az olasz Bernabitit 2:0-ra. A harmadik körben 1:0 arányú vereséget szenvedett a korábbi junior Európa-bajnok Salvatorétól" - mondta.

A magyar válogatott legközelebb két hét múlva a Pozsony Grand Prix-n szerepel, amely az Európa-bajnokság előtt az utolsó nemzetközi megméretés is egyben.