James Bond nyomában a WRC mezőnye

Horizontal
French Sebastian Ogier steers his Polo R WRC, during the 2016 FIA World Rally Championship in Guanajuato, Guanajuato State, Mexico, on March 5, 2016. AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT / AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT
Vágólapra másolva!
Harmadik fordulójához érkezik a rali-világbajnokság: Mexikóban, a szezon első murvás versenyén rajtol el a mezőny a pénteki gyorsaságikkal. 

A helyszín hagyományosan Sebastian Ogier pályájának számít, korábban ugyanis háromszor is (2013-ban, 2014-ben és 2015-ben) a francia volt a befutó a Mexikó Ralin. A világbajnokság első két futama, a Monte-Carlo Rali és a Svéd Rali havas, hideg körülmények között zajlott, most a másik véglet: a meleg és a murva teszi majd próbára az autókat és a pilótákat.

Mexikóváros központi tere, a Zócaló Forrás: AFP/Alfredo Estrella

Új helyszínről, Mexikóváros központi teréről, a Zócalónról rajtol majd a mezőny csütörtök este. Ez az a tér, ahol a "Spectre" című James Bond film nyitójelenetében látható helikopteres akciót forgatták. A pénteki gyorsaságik között két maratoni szakasz is lesz. Az útvonal Guanajuato mellett halad el, és egy különleges földalatti etapot is beiktattak a vonalvezetésbe, ahogyan az alábbi videón is látható.

A címvédő Sebastian Ogier, az M-Sport World Rally Team versenyzője izgatottan várja a mexikói fordulót.

Idén ráadásul Mexikóváros szívéből indulunk, ez egy olyan különleges élmény lesz, amilyet még soha nem tapasztaltam." A világbajnokságot vezető Jari Matti-Latvala, a Toyota Gazoo Racing pilótája szerint újabb rajongókat hozhat a WRC-nek, hogy Mexikóváros szívében lesz a rajt és a befutó.

Helyezés Versenyző Csapat Pont
1. Max Verstappen Oracle Red Bull Racing 136
2. Sergio Pérez Oracle Red Bull Racing 101
3. Charles Leclerc Scuderia Ferrari 98
4. Carlos Sainz Jr. Scuderia Ferrari 85
5. Lando Norris McLaren F1 Team 83
6. Oscar Piastri McLaren F1 Team 41
7. George Russell Mercedes-AMG 37
8. Fernando Alonso Aston Martin Aramco F1 Team 33
9. Lewis Hamilton Mercedes-AMG 28
10. Cunoda Juki Scuderia AlphaTauri 14
Teljes lista