Júniusban végre lovaggá üthetik David Beckhamet

Los Angeles Galaxy v Inter Miami CF GettyImageRank2 major league soccer soccer Horizontal SPORT
FORT LAUDERDALE, FLORIDA - APRIL 18: David Beckham, owner of Inter Miami CF, greets fans prior to the game between Inter Miami FC and the Los Angeles Galaxy at DRV PNK Stadium on April 18, 2021 in Fort Lauderdale, Florida. Cliff Hawkins/Getty Images/AFP (Photo by Cliff Hawkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Daily Mail és a Sun brit bulvárlapok információ szerint David Beckham végre felkerülhet II. Erzsébet angol királynő júniusi kitüntetési listájára.

Az aktív labdarúgástól 2013-ban visszavonult, 115-szörös angol válogatott focista - aki jelenleg az amerikai profi ligában, az MLS-ben szereplő Inter Miami résztulajdonosa - már a 2014-es újévi listára is felkerülhetett volna, akkor azonban kiderült, hogy eljárás folyik ellene a brit adóhatóság (HMRC) részéről. Beckham ugyanis egyike volt azoknak a celebeknek, akik beszálltak egy Ingenious Media nevű, filmfinanszírozásra létrehozott cégbe - csakhogy a HMRC álláspontja szerint a vállalkozás nem másról, mint adóelkerülésről szólt.

Beckham azóta kilépett az Ingenious Mediából, rendezte vitáját az adóhatósággal, így semmi akadálya, hogy felkerüljön a 2022-es júniusi kitüntetési listára.

Beckham 2003-ban már megkapta a Brit Birodalom Rendje (OBE) kitüntetést, ha pedig lovaggá lesz ütve, akkor jár neki a Sir David megszólítás.