Vágólapra másolva!
A Chelsea 39 éves brazil futballistája, Thiago Silva az utolsó bajnokijára készül a hétvégén, miután a szezon végén szerződése lejártával távozik a Stamford Bridge-ről. Silva a búcsúmeccse előtt alaposan odaszúrt a jelenlegi csapattársainak, mivel szerinte a londoni csapat évek óta tartó kudarcairól egyes játékosok hatalmas egója tehető felelőssé.

Thiago Silva, a Premier League-ben szereplő Chelsea brazil válogatott védője április végén jelentette be, hogy a szezon végén távozik a londoni focicsapattól, és visszatér korábbi csapatához, a Fluminenséhez

Silva így a hétvégén a Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth ellen léphet utoljára pályára a Chelsea színeiben. Mauricio Pochettino együttese számára még komoly tétje lesz a meccsnek, hiszen nekik legalább egy pontot szerezniük kell ahhoz, hogy a Newcastle United mérkőzésének eredményétől függetlenül megőrizzék hatodik helyüket a tabellán, s ezzel indulhassanak a következő idényben a Konferencia-ligában. Kerkez ezen a találkozón térhet vissza a hárommeccses eltiltása után, melyet a Wolverhamptonban kapott piros lapját követően szabtak ki rá. 

Thiago Silva
Távozik a Chelsea BL-győztes focistája
Fotó: AFP

Thiago Silva brutális búcsúüzenete

A 39 éves rutinos védő a búcsúmeccse előtt a Sky Sportsnak adott interjút, amiben kritikusan beszélt a londoni Kékek csalódást keltő szezonjáról, és felhívta a jelenlegi csapattársai figyelmét arra, hogy mit jelent a Chelsea mezét viselni.

"Van egy üzenetem a most itt játszó játékosoknak. Remélem megértik, mit jelent ebben a csapatban játszani, és mindent megtesznek a jövőben a Chelsea-ért, mert a mostani szezon nem volt méltó a Chelsea-hez. Egyáltalán nem. Jövőre sokkal többet kell tenniük" – kezdte Silva, aki ezt követően a tiszteletét fejezte ki a szurkolók előtt.

"A szurkolók soha nem hagyták cserben a csapatot, soha. Nem rég még a kilencedik, vagy a nyolcadik helyen álltunk, de a szurkolók mindig ott voltak mögöttünk. Néhány meccs után ugyan kicsit kifütyültek minket, de folyamatosan ott volt 40-45 ezer ember a lelátón. 

Ha valahol máshol nyújtottuk volna ezt a teljesítményt, már kövekkel dobáltak volna meg minket – Brazíliában ez megtörtént volna. Szóval ezeknek a srácoknak meg kell érteniük, hogy a Chelsea-nek mindig a legmagasabb szinten, érmekért kell harcolnia. A csapat érdekében egyes játékosoknak kicsit vissza kellene vennie az egójából. Viszont ha ez nem sikerül, a mostani helyzet sajnos aligha fog változni

 – mondta a távozó brazil védő.

Todd Boehly tulajdonos érkezése óta a Chelsea csaknem egymilliárd fontot költött igazolásokra az elmúlt két évben. Ennek ellenére az előző idényben borzalmasan szerepelt a londoni együttes, mindössze a 12. helyen végzett a Premier League-ben. Mauricio Pochettino együttese jó formában van, a legutóbbi négy meccsét megnyerte, sőt az utolsó 14 bajnokijából csak egyet veszített el, így esélye van megszerezni a hatodik hatodik helyet, amellyel visszatérhet a következő szezonban az európai kupaporondra.

A 113-szoros brazil válogatott Silva 2009 és 2012 között az AC Milan, majd nyolc évig a PSG játékosa volt, végül a legutóbbi másfél évtizedet a londoni kékeknél töltötte, ahol Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30