Vágólapra másolva!
Befejeződött Budapest kiemelt bajnoksága a Delej utcában, méghozzá a Szilasi és Barátai végső sikerével. A magyar minifutball-válogatott játékosa, Lovász Bence - akit a négyes döntő legjobbjának is megválasztottak, csapata nyolc góljából hetet szerzett, a döntőben négy gólig jutott.

A szerdai játéknap a legjobb budapesti csapatok csapnak össze hétről-hétre. A 2024-es tavaszi szezonban újdonságként került be a versenykiírásba, hogy az alapszakasz után a legjobb négy alakulat a Final4-ba kerül, és ott elődöntő-döntő formájában döntik el a bajnoki elsőséget.

Szilasi és Barátai, Lovász Bence
Lovász Bence megállíthatatlan volt
Fotó: Országos Minifutball Szövetség

Az alapszakaszt megnyerő ’házigazda’ Airnergy a rájátszásba épphogy becsúszó Szilasi és Barátaival találkozott és a válogatott Lovász Bence vezetésével utóbbi csapat diadalmaskodott 4-1 arányban. Érdekes összecsapás lehetett Haffner György számára a másik elődöntő, ahol a magyar bajnok edző jelenlegi klubja a Bromit SC korábbi tanítványai ellen bizonyított egy gólgazdag, közönségszórakoztató mérkőzésen (9-2).

Sokáig ’ikszes’ volt a bronzért vívott összecsapás, amelyet végül Dévényi Dániel gólja döntött el a házigazda javára (3-2). Ezt követően egy igazán színvonalas döntőt láthattunk, ahol a Bromit SC került előnybe. 

Lovász újabb mesterhármasával még az első félidőben megfordította az állást a Szilasi, ám az alapszakasz gólkirálya, Gergely Adrián vezette Bromit SC nem adta fel és nem sokkal a mérkőzés vége előtt újra ők vezettek. Lovász újabb villanása kellett az egyenlítéshez, következtek a büntetők. 

A csapatok még tovább húzták az idegeket és egy-egy kapufára lőtt hétméteresen kívül nem nagyon akadt hiba a lövésekben – vagy a kapusok fogtak ki gyengébb napot. Egy Bromit hiba után végül Csernyiczki lőtte be a mindent eldöntő találatot,

 a 2024-es tavaszi Totallsport.com Liga Final4-t így a Szilasi és Barátai nyerte.

Szilasi és Barátai
A Szilasi és Barátai nyert a Delej utcában 
Fotó: Országos Minifutball Szövetség

„Az alapszakasz nem annyira sikerült jól, mint terveztük, de valahogy bekerültünk a rájátszásba, ahol jó kerettel tudtunk felállni és habár a döntő második félideje nem a miénk volt, megérdemelten nyertük meg ezt a bajnokságot” – mondta Szilasi Milán, a Szilasi és Barátai csapatvezetője.

„Igazából a csapatok ötlete volt, hogy rájátszással fejeződjön be a bajnokság és remek ötletnek bizonyult. Az alapszakasz utolsó fordulójában még 

hét csapat is esélyes volt a Final4-ra, ami abszolút bizonyítja a bajnokság erősségét. A döntő nappal nagyon elégedett vagyok. Úgy gondolom jelenleg ez Budapest legerősebb kispályás ligája, 

de egy-két remek klub csatlakozásával még tovább fejleszthető. Köszönöm mindenkinek a munkát!” - összegzett Pinkóczi Tibor, a Minifutball Szövetség alelnöke.

A Totallsport.com Liga végeredménye:
1. Szilasi és Barátai
2. Bromit SC
3. Airnergy FC
4. Odin Fiai

Az alapszakasz gólkirályai:
Gergely Adrián (Bromit SC) és Deák Ferenc (Pázmány) 22-22 góllal
A FINAL4 MVP-je:
Lovász Bence (Szilasi és Barátai)