Vágólapra másolva!
Bemutatták a német énekesnő, Leony, az olasz DJ-csapat, a Meduza és az amerikai popzenekar, a OneRepublic közös, Fire című szerzeményét, amely a nyári németországi foci-Eb hivatalos dala lesz.

Eredetileg Kim Petrast kérték fel, hogy közreműködjön a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dalában, de őt végül lecserélték Leonyra (eredeti nevén Leonie Burger). A német énekes-dalszerző mellett az olasz elektronikus DJ-csapat, a Meduza, valamint a Grammy-díjra jelölt amerikai OneRepublic popzenekar egyaránt óriási megtiszteltetésként élte meg, hogy közösen elkészíthetik a nyári foci-Eb hivatalos dalát, amely ugyan csak pénteken jelent meg, de Németországban már azóta gyűlölik, hogy kiderült, hogy angol nyelvű a dalszövege. Ám mégis megjelent, és nem változtattak azon, hogy ez lesz a hivatalos Eb-dal.

foci-Eb 2024, Eb 2024, Euro 2024, Eb-labda, focilabda, Eb-trófea
A labda után a 2024-es foci-Eb hivatalos dalát is bemutatták már
Fotó: Odd ANDERSEN / AFP

Az Eb-döntő előtt élőben is előadják a 2024-es foci-Eb hivatalos dalát

A Fire címre hallgató dal szövegét a OneRepublic frontembere, Ryan Tedder írta, a Meduza pedig a producere. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közleménye szerint ez a dal "egyesíti a Meduza himnikus house produkcióját, a OneRepublic lenyűgöző hangzásvilágát és Leony popszakértelmét egy olyan számban, amely megtestesíti a futball- és zenerajongók lelkesedését és szellemiségét". A három előadó a berlini Olimpiai Stadionban, július 14-én, a vasárnapi finálét megelőző záróünnepségen élőben is előadja a szűk háromperces produkciót.

A 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság június 14-én kezdődik és július 14-ig tart. A magyar válogatott az A csoportban sorrendben Svájccal, Németországgal és Skóciával találkozik, előbbivel Kölnben, utóbbi kettővel pedig Stuttgartban.

Az eddigi labdarúgó-Eb-k hivatalos dala

  • 1992 (Svédország): Towe Jaarnek, Peter Jöback – More Than a Game
  • 1996 (Anglia): Simply Red – We're in This Together
  • 2000 (Belgium és Hollandia): E-Type – Campion 2000
  • 2004 (Portugália): Nelly Furtado – Forca
  • 2008 (Ausztria és Svájc): Enrique Iglesias – Can You Hear Me
  • 2012 (Lengyelország és Ukrajna): Oceana – Endless Summer
  • 2016 (Franciaország): David Guetta, Zara Larsson – This One's for You
  • 2021: Martin Garrix, Bono, the Edge – We Are the People

Kapcsolódó cikkek