Élő:
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa első elődöntőjében a Paks hazai pályán 2-1-re legyőzte a Kisvárda csapatát, ezzel Bognár György együttese bejutott a fináléba, ahol a Nyíregyháza-Ferencváros összecsapás győztesével találkozik majd.

Ha az OTP Bank Liga tabellájára tekintünk, akkor a Paks toronymagas esélyese volt az összecsapásnak, hiszen Bognár György együttese a harmadik helyen áll, míg a Kisvárda a 11. az NB I-ben, és csak egy hajszál választja el a kieséstől. 

A pillanatnyi forma alapján viszont a szabolcsi csapat korántsem volt esélytelen. Feczkó Tamás együttese a legutóbbi négy tétmérkőzésén veretlen maradt, hétvégén pedig a bajnok Ferencváros otthonából hozott el egy pontot. Ezzel szemben Bognár György együttese óriási lejtmenetbe került. A tolna csapat legutóbb március 3-án tudott meccset nyerni, azóta hét meccsből ötöt elveszített és második helyről is leszorult az NB I-ben. A Paks hétvégén 5-0-ra kapott ki a Puskás Akadémiától, Bognár György pedig a meccs után azt mondta, csak a felcsúti játékosok nyújtottak NB I-es teljesítményt, minden más résztvevő alulteljesített.

A zuhogó esőben kezdődő találkozó elején úgy tűnt, a Paksot egyáltalán nem viselete meg a hétvégén kapott öt gól. Bognár György csapata az első perctől kezdve nekirontott a Kisvárdának, és több nagy helyzetet is kidolgozott, de a vezetést nem tudta megszerezni. A szakadó esőben aztán jött a valóságos hidegzuhany, amikor a Kisvárda a 21. percben megszerezte a vezetést az első helyzetéből. Körmendi Kevin bal oldali szögletére Bernardo Matic robbant be, a horvát védő pedig hat méterről keményen lefejelte a labdát, ami a léc alá vágódott (0-1). 

Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a szabolcsiak, ugyanis szűk hat perccel később gyönyörű góllal egyenlített a Paks. Hahn János kapott egy felpasszolt labdát, a korábbi magyar válogatott támadó a kapunak háttal, külsővel lepörgette a labdát a bal oldalon érkező Papp Kristófnak, aki ziccerbe került, majd 13 méterről elegánsan eltekert a labdát a bal alsó sarokba (1-1). 

A folytatásban mindkét csapat nyíltan futballozott, olyan volt a játék képe, mint egy pingpong meccs, folyamatosan valamelyik kapu előtt volt a labda, középpályás játék szinte nem is volt. Ezek után némileg meglepetésként hatott, hogy a csapatok 1-1-es döntetlennel mehettek a szünetre. 

A második félidőt a Paks kezdte jobban és az 52. percben megfordította a mérkőzést. 

A Kecskemétről igazolt Tóth Barna remekül tartott meg egy labdát a félpályánál, majd tökéletes ütemben kiugratta Hahn Jánost, aki egyedül lépett ki ziccerben, majd higgadtan a jobb alsó sarokba gurított (2-1). 

HAHN János
Hahn János góllal és gólpasszal vette ki a részét a Paks győzelméből
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A bekapott gól után a Kisvárdának kellett volna futnia az eredmény után, de a Paks sokkal veszélyesebben játszott, és közelebb volt a harmadik gól megszerzéséhez, mint a Kisvárda az egyenlítéshez. A hajrában a Kisvárda mindent megtett az egyenlítésért, Feczkó Tamás még a korábbi válogatott Balogh Norbertet is pályára küldte, de a szabolcsi együttes sokáig nem tudott komoly helyzetet kialakítani a paksi kapu előtt. A 91. percben aztán majdnem jött a dráma. Egy előrevágott labdát Jasmin Mesanovic csúsztatott meg Driton Camaj felé, a montenegrói játékos pedig 14 méterről, egy pattanás után kapura bombázott, de a labdája levágódott a felső lécről, így a Paks meg tudta tartani az előnyét. 

A Paks ezzel a győzelemmel története során másodszor jutott be a Magyar Kupa fináléjába, ahol Nyíregyháza-Ferencváros-összecsapás győztesével találkozik majd. 

A döntőt május 15-én rendezik a Puskás Arénában. 

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-1)
Paks, 1798 néző, v: Erdős
Paks: Szappanos - Vas, Kinyik, Lenzsér - Osváth, Papp, Windecker (Mezei, 71.), Vécsei (Balogh B., 80.), Silye (Kovács, 71.) - Hahn (Böde, 86.), Tóth (Haraszti, 80.)
Kisvárda: Petkovic - Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi (Balogh N., 84.)- Matic, Makowski (Ötvös, 62.), Melnyik (Nikolov, 72.) - Navratil (Filipovic, 72.), Mesanovic, Spasic (Camaj, 62.)
gólszerzők: Papp (27.), Hahn (52.), illetve Matic (21.)
sárga lap: Tóth (58.), Vécsei (70.), illetve Melnyik (8.), Jovicic (55.), Mesanovic (57.), Ötvös (64.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.