Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában a már bajnok Ferencváros 2-1-re megnyerte az MTK Budapest elleni 224. élvonalbeli örökrangadót az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A találkozó tulajdonképpen tét nélküli volt, hiszen a Ferencváros az előző fordulóban biztosította be fennállása 35. bajnoki címét, míg az újonc MTK-t sem fenyegette a kiesés veszélye. A találkozónak így is a Fradi volt az esélyese, mivel Dejan Sztankovics együttese 2024-ben minden tavaszi bajnoki meccsén veretlen maradt. A szerb edző viszont rendesen megkeverte a lapokat, ugyanis több kulcsjátékosát is csak a cserepadra jelölte, míg a góllövőlista élén álló Varga Barnabásra eltiltása miatt nem számíthatott. 

Az MTK-t sem lehetett leírni a 224. örökrangadó előtt, hiszen Horváth Dávid csapata a legutóbbi hat fordulóban nem kapott ki, viszont február 23. óta csak egyszer, a Kisvárda ellen tudott nyerni pályaválasztóként.  

Ráadásul a kék-fehéreknek az idei szezonban nagyon nem megy a Fradi ellen. Az MTK a most futó idényben mindkét Ferencváros elleni meccsen súlyos vereséget szenvedett, 2-11-es gólkülönbséggel.

 

Az MTK-játékosok díszsorfallal köszöntötték a bajnok Fradi focistáit
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A találkozó nem hozott óriási iramot, az első helyzetre egészen a 19. percig kellett várni. Ekkor a Fradi csatára, a bosnyák Kenan Kodro készített le egy labdát Katona Bálintnak, a 19 éves középpályás azonban 17 méterről a kapu fölé bombázott. 

Nyolc perccel később aztán gyönyörű góllal szerzett vezetést a Fradi. Lisztes Krisztán kapott labdát a félpályánál, egy gyönyörű csel után megindult a bal szélen, majd egy újabb cselt követően tökéletesen tekert középre, az érkező Kodro pedig hat méterről védhetetlen gólt fejelt (0-1). 

Két perccel később növelhette volna az előnyét a Fradi. Ismét Lisztes kevergetett a bal szélen, majd egy befele cselt követően 15 méterről kapura bombázott, de a Demjén Patrik egy remek vetődéssel szögletre tudta ütni a labdát. 

A 31. percben aztán az MTK az első valamire való akciójából egyenlíteni tudott. 

Egy szép támadás végén Nemanja Antonov futott el a bal szélen, a szerb középpályás finoman középre nyeste a labdát, a lemaradó Ismael Aaneba mellette pedig a korábbi magyar válogatott Németh Krisztán közelről a kapuba fejelt (1-1). 

A félidő végén egészen elképesztő jelenetsorok játszódtak le. Az MTK védője, Kocsis Gergő szerelte le Aanebát, majd megindult a Fradi kapuja elé, a tizenhatos előtt azonban Mohamed Ben Romdhane lerántotta Kocsist. Ben Romdhane először csak sárgát kapott, de a VAR-kocsiból kihívták a játékvezetőt, hogy nézze vissza az esetet, hogy esetleg nem kellene-e kiállítani a Fradi játékosát, aki gólhelyzetben szabálytalankodott Kocsis ellen. A kiállítás azonban elmaradt, mert a videózásból kiderült, hogy a labdaszerzés előtt Kocsis megtaposta Aanebát, így végül az MTK játékosa kapott sárga lapot. 

KOCSIS Gergõ; LISZTES Krisztián
Lisztes Krisztián volt a Fradi nyerőembere az MTK elleni örökrangadón
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A slusszpoén pedig csak ezt után jött, ugyanis az első félidő hosszabbításában ismét vezetést szerzett a Fradi. Lisztes kapott egy átadást a bal oldalon, befelé húzott, majd élesen a kapu irányába tekerte a labdát, a beadásába senki nem ért bele, de ez megzavarta a Demjént, aki nem tudott reagálni a kapu bal oldalába tartó labdára (1-2)

A második félidőt jobban kezdte az MTK, a kék-fehérek az 53. percben egyenlíthettek volna, de Bognár István 11 méteres lövését Dibusz Dénes bravúrral kiszedte a bal alsóból. A folytatásban többet volt a labda az MTK-nál, de Horváth Dávid együttese sokáig nem tudott igazán komoly helyzetet kidolgozni. A 77. percben aztán hatalmas MTK-lehetőség maradt ki. Bognár hosszú indítására Németh Krisztián indult be, a korábbi válogatott támadó kapásból lőtte el a levegőben szálló labdát, de nem találta el jól és pont a középen álló Dibusz kezében kötött ki. 

Az utolsó negyedórában az MTK mindent megtett az egyenlítésért, a 92. percben volt is egy nagy helyzete. Bognár István remek keresztlabdája után a 20 éves Kovács Mátyás lőhetett tíz méterről, de Dibusz bravúrral védeni tudta a jobb alsóba tartó lövést, majd egy perccel később Kocsis Gergő 11 méteres bombáját is hárítani tudta a Fradi kapusa, ezzel a bajnokcsapat megtartotta az előnyét és megnyerte a meccset. 

Dejan Sztankovics együttese továbbra is veretlen a tavaszi szezonban, míg az MTK március eleje után kapott ki ismét az OTP Bank Ligában. 

Az örökrangadókon az FTC 93. diadalát aratta 52 döntetlen és 79 MTK-siker mellett.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-2 (1-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Csonka
MTK Budapest: Demjén - Hej (Kovács M., 81.), Kádár, Kocsis G. - Varju (Végh, 69.), Nagy Zs., Kata (Stieber, 85.), Horváth A. (Jurina, 81.), Antonov - Németh K., Bognár
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka (Makreckis, 56.), Wingo, Aaneba, Ramírez (Dhonata, 80.) - Katona B., Maiga (Tóth A., 70.), Ben Romdhane (Pászka, 80.) - Szevikjan, Kodro, Lisztes (Kehinde, 70.)
gólszerzők: Németh K. (31.), illetve Lisztes (45+3.) Kodro (27.)
sárga lap: Kocsis G. (45.), Kata (45+1.), Németh K. (45+3.), Antonov (72.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.