Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a következő szezontól Thomas Tuchel lehet az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United vezetőedzője.

A német szakember - akinek hosszú évek óta a korábbi magyar válogatott focista Lőw Zsolt a segítője - a mostani idény végén elhagyja a Bayern Münchent, és állítólag a háttérben már megkezdődtek az egyeztetések, hogy nyáron az Old Traffordra szerződjön, írja az MTI. Ha pedig így lesz, akkor szinte egészen biztos, hogy miként a Chelsea-nél, a Paris Saint-Germainnél vagy a Bayernnél is, úgy az Old Traffordon is magyar a szakember lesz a segítője.

firo: 02/10/2024, football, soccer, 1st Bundesliga, 1st division, season 2023/2024, Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern Munich
Thomas Tuchel (balra) és Lőw Zsolt évek óta összeszokott edzőpárost alkot
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az MU jelenlegi trénere a holland Erik ten Hag, vele azonban az elmúlt években nem tudott érdemben előre lépni a gárda, amely jelenleg csak a hetedik a Premier League-ben.

Tuchel - akinek helyére a bajor fővárosba Ralf Rangnick vagy Roberto De Zerbi érkezhet - a Bayern Münchennel második a Bundesligában, a bajnoki címről már le kellett mondania a Bayer Leverkusennel szemben, ugyanakkor a Bajnokok Ligájában még áll az együttes, a legjobb négy között a Real Madriddal találkozik majd.

Tuchel számára nem ismeretlen a Premier League közege, 

ugyanis 2021 és 2022 között kereken 100 mérkőzésen irányította a Chelsea-t, amellyel 2021-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját,

 a döntőben 1-0-ra legyőzve a Manchester Cityt. A londoni sztárcsapattól ennek ellenére 2022 szeptemberében botrányos körülmények között búcsúzott, előbb egy Tottenham Hotspur elleni bajnokin balhézott Spurs edzőjével, Antonio Contéval, amiért piros lapot kapott, majd két az angol szövetség is megbüntette, amikor Anthony Taylor játékvezetőnek is nekiment kemény szavakkal kiosztva a rutinos bírót. Ezek után a csapat a Bajnokok Ligája első fordulójában 1-0-ra kikapott a teljesen esélytelennek tartott Dinamo Zagre otthonában, Todd Boehley elnök-tulajdonos pedig ezek után azonnal kirúgta Tuchelt.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.