Vágólapra másolva!
Hihetetlen időszakon van túl a brazil válogatott és a Tottenham brazil sztárja, Richarlison, aki saját bevallása szerint depresszióval küzdött a katari világbajnokság után.

Csapata egyik legjobbja volt

Richarlison, a brazilok csatára a válogatott egyik legjobbja volt a katari világbajnokágon, négy meccsen három gólt szerzett, de csapata a horvátok ellen a negyeddöntőben búcsúzott. Egy érzelmes interjúban, a brazil ESPN-nek elmondta, nagyon megviselte a kiesés.

Richarlison nagy bajba került
Fotó: HENRY NICHOLLS / AFP

Richarlison elmondása szerint „fel akarta adni” és nem sikerült igazi motivációt találnia. Nehezen lépett ki a lakásból, nehezen vette rá magát, hogy edzésre menjen. A brazil szerint óriási nyomást helyezett rá, hogy ő volt a brazil válogatott 9-ese, de a szakemberek végül nagyon sokat segítettek neki, az életét mentették meg.

 

Az életemet mentették meg

„Elértem a határaimat, nem tudom, nem arról van szó, hogy meg akartam volna ölni magam, de depressziós voltam és fel akartam adni” – mondta Richarlison.

A Watford és az Everton korábbi játékosa szeptemberben arról beszélt, hogy mentális segítségre van szüksége, idén pedig már azt mondta, nagyon sokat segítettek neki, és a többi focistának is azt ajánlotta, hogy ne szégyelljenek megnyílni, ha szükségük van rá.

„Ma azt mondhatom, ha szükséged van egy pszichológusra, akkor keress egyet, mert mindenki csak nyerhet vele. Több köszönetet is kaptam már, mert ha tetszik, ha nem, ez életeket menthet. Nekem is voltak előítéleteim, őrültségnek hangzott a dolog. A családomon belül is van, aki azt hiszi, csak az őrültek járnak pszichológushoz, de ez egy remek dolog, ez az egyik legnagyobb felfedezés az életemben" - mondta a brazil focista.

 

 

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!