Vágólapra másolva!
A szaúdi bajnokság hatodik fordulójában az al-Hilal kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott hazai pályán az Al-Rijád ellen, így visszavette a vezetést a tabellán. A találkozón először lépett pályára a világ jelenlegi legdrágább játékosa, a brazil válogatott Neymar, aki gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

A nyáron Szaúd-Arábiába igazolt két szerb sztár, Szergej Milinkovics-Savics és Alekszandar Mitrovics főszerepet játszott abban, hogy az al-Hilal kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre. Mitrovic a 30. percben tizenegyesből szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd a ráadás perceiben Milinkovics-Savics adott gólpasszt Al Shahraninak.

Neymar először került be az al-Hilal csapatába, de a kispadon kezdett. A szurkolók már az első félidőben követelték a brazil sztár beállását, amire aztán a 64. percben került sor.

Mondani sem kell, az emberek valósággal megőrültek a lelátón, főleg amikor négy perccel a beállása után zseniális labdát adott honfitársának, Malcomnak, akit ugyan brutálisan elkaszált a kapus, de a támadást kísérő Nasser Al Dawsari belőtte a labdát az üres kapuba.

Neymar a folytatásban is jól játszott, a hajrában egy remek szóló után kiosztott egy gólpasszt Malcomnak, majd az utolsó percek már igazi örömjátékot hoztak.

Salem Al Dawsari az utolsó percekben duplázott, a vendégek erejéből pedig már csak a szépítésre futotta. Győzelmével az al-Hilal visszavette a vezetést a Karim Benzemát is foglalkoztató al-Ittihadtól az élen.

Szaúdi Pro League, 6. forduló:
al-Hilal - Al Riyjád 6-1 (2-0)
gólszerzők: Mitrovic (30. – tizenegyesből), Al Shahrani (45+4.), N. Al Dawsari (68.), Malcom (83.), S. Al Dawsari (86. – tizenegyesből, 90+5.), illetve Al Zaqan (90+6.)