Kiakadt a sztárfocista az új hosszabbításos szabály miatt

Manchester City v Manchester United: Emirates FA Cup Final The Emirates FA Cup Final Manchester City Manchester United Wembley stadium London 03rd June 2023 Horizontal
L-R Manchester United's Carlos Casemiro and Manchester United's Raphael Varane during The Emirates FA Cup Final between Manchester City against Manchester United at Wembley stadium, London on 03rd June, 2023 (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto) (Photo by Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United világbajnok hátvédje, a francia Raphael Varane szerint semmibe vették a játékosok véleményét, amikor az új hosszabbításos szabályok bevezetéséről döntöttek.

Az angol bajnokságban arról döntöttek, hogy a sok időhúzás miatt a katari világbajnokságon látottakhoz hasonlóan hosszú hosszabbításokat vezetnek be. Így félidőnként akár 5-10 perceket is hosszabbíthatnak majd a játékvezetők, ha sokat áll a játék.

Azért döntötte így, mert a cserék, lapok, gólörömök rengeteg időt vehetnek el, és már meg is van az eredménye, ugyanis az angol másodosztály, a Championship első fordulójában háromszor is minimum 10 percet hosszabbítottak.

Raphael Varane szerint már így is túl sok meccsen kell a focistáknak pályára lépniük Forrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport/NurPhoto/Action Foto Sport

Varane elmondása szerint a játékosok és az edzők is elmondták a véleményüket, miszerint évek óta túl sok a meccs a versenynaptárban, ami a szereplők fizikai és mentális egészségére is hatással lehet.

„A korábbi megnyilvánulásaink ellenére most a hosszabb meccsek mellett döntöttek, miközben a játékosoktól még kevesebb érzelmet várnak. Csak jó állapotban szeretnénk lenni, hogy a maximumot tudjuk nyújtani a csapatunk, és a szurkolóink érdekében is, de nem hallgatják meg a véleményünket" – írta Varane a közösségi oldalán, miközben a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola is élesen kritizálta a döntést. Guardiola azt kifogásolta, hogy jönnek majd a 100 perces meccsek, csak azért, mert egy meccsen esetleg sok gól születik majd.