Vágólapra másolva!
A 19-szeres angol bajnok Liverpool kifizette az RB Leipzignek Szoboszlai Dominik 70 millió eurós kivásárlási árát, így a magyar válogatott csapatkapitánya a világ egyik legnagyobb csapatához igazolt. A 22 éves középpályás szombat este átment a kötelező orvosi vizsgálatokon, vasárnap pedig hivatalosan is bemutatták, mint a klub legújabb szerzeményét. Ezt követően Szoboszlai hazarepült Magyarországra, kedden este pedig egy kötetlen sajtóbeszélgetésen vett részt a média munkatársaival.

A 22 éves Szoboszlai Dominik hatalmas mosollyal érkezett meg EM Sports irodájába, az újságírók pedig hangos tapssal fogadták a világklasszis magyar futballistát. A magyar válogatott csapatkapitánya először arról beszélt, hogy egyelőre még nem tudja milyen poszton fog futballozni Liverpoolban, ilyen szakmai dolgokba még nem mentek bele az ottléte alatt.

Szoboszlainak Liverpoolban csapattársa lesz az angol válogatott Trent Alexander-Arnold, aki a világ egyik legjobb szabadrúgás és szögletrúgója.

A magyar focista elmondta, hogy a jövőben továbbra is keményen gyakorolja majd a szabadrúgásokat, de nem az a prioritás, hogy elvegye azok elvégzését az angol sztártól.

Szoboszlai Dominik a világ egyik legjobb csapatába igazolt Fotó: Szabó Gábor - Origo

- mondta Szoboszlai, aki elárulta az is, hogy most megpróbálja kipihenni az elmúlt napokat, aztán július 10-én visszarepül Liverpoolba, hogy megkezdje a munkát Jürgen Klopp-pal.

A magyar válogatott csapatkapitánya azt is elmondta, hogy kevés időt töltött új csapatával, de máris kapott egy edzéstervet, amelyhez tartania kell magát, amíg nem kezdődik el a felkészülés.

Szoboszlai a Liverpool történetének harmadik legdrágább játékosa. A magyar válogatott csapatkapitányáért 70 millió eurót fizetett a hatszoros BEK-, BL-győztes angol sztárcsapat.

A magyar válogatott csapatkapitánya ezzel alaposan megdöntötte a saját korábbi, 2021-es átigazolási díját, amikor Salzburgból 22 millió euróért igazolt Lipcsébe, ami egyben magyar átigazolási rekord is volt.

vette át a szót a büszke apa, Szoboszlai Zsolt, aki kisgyerek kora óta foglalkozott fiával.

Szoboszlai Zsolt nagyon büszke a fiára Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 22 éves focista elmondta, hogy nem volt még ideje városnézésre, mert végig a szállodában és a Liverpool edzőközpontjában tartózkodott.

Persze, hozzátettük a magunkét, de bízom benne, hogy nagyon sok közös sikerben lesz részünk. De a legnagyobb kredit ebben a dologban Dominiké" - mondta Esterházy Mátyás, a középpályás ügynöke, az EM Sports tulajdonosa.

vette át a szót ismét Szoboszlai Dominik, aki elárult, hogy a lipcsei csapattársaitól egyelőre virtuálisan tudott elköszönni.

Szoboszlai Dominiknak rengeteg mindenről le kellett mondani ahhoz, hogy eljusson az európai klubfutball csúcsára.

Szoboszlai Dominik nagy áldozatokat hozott azért, hogy idáig eljusson Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Iskolába eljártam, mint egy rendes gyerek, ugyanolyan életet éltem, de nekem csak a foci volt és az iskola. Elmentem iskolába, utána edzeni, majd amikor hazaértem, megint fociztam, aztán alvás. Én nem jártam bulizni, csavarogni.

folytatta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Sokan ilyen átigazolás után elkezdenek kétkedni abban, hogy egy magyar focista megállhatja-e a helyét Liverpoolban.

"Mi másképp vagyunk bekötve, sikerorientáltak vagyunk. Lehet előhúzni negatív példákat, de minket ezek nem érdekelnek. Háttéremberként mindent meg akarunk adni Dominiknak, ami tőlünk telik.

Két hete beszélgettem egy játékostársával és ő mondta, hogy Dominik pontosan úgy közlekedik, mint, aki pontosan tudja, hogy erre a szintre tartozik" - Esterházy Mátyás, aki hangsúlyozta, hogy ebben az átigazolásban nem csak az a fontos, hogy a gyerekek lássák a 70 milliós árcédulát Szoboszlai Dominikon, hanem az is, hogy rájöjjenek, hogy ebbe nagyon sok munkát kell beletenni. "Nem lehetetlen oda eljutni, ahová Dominik eljutott. Ha egy gyerek életét meg tudjuk ezzel változtatni, az már nagy dolog".

Szoboszlai Dominik ügynöke, Esterházy Mátyás Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szoboszlai Dominik pályafutásában nagyon fontos a BL-szereplés, azonban a Liverpool a következő szezonban csak az Európa-liga csoportkörben lesz ott.

"Amikor megkerestek, nem gondoltam a Bajnokok Ligájára. Úgy gondoltam, hogy egy évet feláldozhatok, és megpróbálom megnyerni az Európa-ligát a Liverpoollal" - mondta Szoboszlai Dominik.

"Dominik pontosan tudja, miért igazolták. Azért, hogy a Liverpool sikeres legyen. Őt a nyomás és a felelősség élteti, ez semmilyen terhet nem jelent.

Ezért választottuk a Liverpoolt, mert tovább tud fejlődni" -

folytatta Esterházy Mátyás, a játékos ügynöke.

Szoboszlai Dominik most egész új világba kerül, hiszen a Liverpool a világ egyik legjobb csapata, a bulvárlapok pedig rengeteget foglalkoznak a sztárjátékosokkal.

"Mi ezekkel a kérdéssel régóta foglalkoztunk, mert évek óta erre készültünk, hogy Dominik eljut erre a szintre. Ezek a klubok viszont profi módon működnek, úgyhogy ha segítségre van szüksége, azt meg fogja kapni. Dominik nagyon nehezen jutott el ide, de ha az ember nehézséggel találkozik, mindig van megoldás" - mondta Esterházy Mátyás.

"Egy pszichológus beszélt vele, de megmondta, hogy többet nem hajlandó vele beszélni, mert nincs rá szüksége. Van egy olyan belső adottsága, hogy fel tudja dolgozni a dolgokat.

Dominik a saját kis mikrokörnyezetében mindig meg tudta oldani a dolgokat. Jó az idegrendszere, de ezt láthatjuk a meccseken is, hiszen utolsó pillanatokban is képes sorsdöntő gólokat lőni" - vette át a szót Szoboszlai Zsolt, a játékos édesapja.

Szoboszlai Dominik angol sajtóértesülések szerint közel 150 ezer fontot is kereshet hetente, de a játékos és az ügynöke is úgy véli, a pénz nem fogja megváltoztatni.

"Korábban már meg kellett tanulnia a pénzzel bánni, mert tudtuk, hogy ha ezen az úton megy tovább, akkor felfoghatatlan mennyiségű pénzt fog keresni. A döntésünket nem a pénz motiválta, és Dominikot sem fogja megváltoztatni a pénz. Ez a hozadéka annak, hogy a Premier League-be igazolt. Sem ő sem a családja élete nem fog megváltozni. Nem ez a lényeg"- mondta Esterházy Mátyás.

folytatta Szoboszlai Dominik.

Nem a pénz motiválta Szoboszlai klubváltását Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Ha Dominikot a pénz motiválná, én lennék az első, aki agyoncsapná" -

tette hozzá Szoboszlai Zsolt, a játékos édesapja.

Szoboszlai Dominik végzetül elmondta, hogy szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját, és a célja, hogy a legtöbb meccset játssza a válogatottban, de ahhoz nagyon sokat kell még tennie.

A Premier League ötödik helyén végzett Liverpool júliusban Németországban játszik majd barátságos meccseket, először 19-én a Karlsruhe ellen. Ezt követően a Greuther Fürth ellen szerepel Jürgen Klopp csapata július 24-én, majd Szingapúrba utazik a Liverpool, ahol sorrendben a Leicester City és a Bayern München ellen lép pályára, július 30-án és augusztus 2-án. A Premier League első fordulójában a Liverpool a Chelsea otthonában kezd augusztus 13-án, az Anfield Roadon a Bournemouth ellen debütálhat majd Szoboszlai augusztus 19-én.