Vágólapra másolva!
A német focus.de információi alapján áll a bál a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-nél. A német másodosztályban szereplő focicsapat kapusát, Marius Gersbecket ugyanis a csapat edzőtáborában tartóztatták le.

A kapus állítólag egy helyi kocsmában előbb szóváltásba, majd pedig verekedésbe keveredett.

„Marius Gersbecket rövid időre bevitték a rendőrségre kihallgatásra a Hertha ausztriai Zell am See-ben zajló edzőtáborozása alatt. Szombat este állítólag egy 22 éves helyi férfival keveredett incidensbe" - erősítette meg egy szóvivő a Focus online-nak. Ezt követően a kapust vasárnap reggel őrizetbe vette a rendőrség.

A rendőrség szóvivője a hangsúlyozta, hogy az érintett állapotát csak a következő napokban tudják tisztázni. A Bild szerint azonban a 22 éves áldozat állítólag súlyos fejsérülést szenvedett, és jelenleg nem kihallgatható.

Marius Gersbeck komoly bajba keveredett Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A Hertha szóvivője megerősítette a Bildnek, hogy egy játékos ellen vizsgálat folyik, de nevet nem mondott. "Megerősíthetjük, hogy a rendőrség nyomoz az egyik játékosunk ellen, de megértésüket kérjük, hogy a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel további részleteket nem adhatunk ki."

Gersbeck nemrég ért vissza a Herthához, a sajátnevelésű hálóőr korábban négy évig a Karlsruher SC-nél védett. A hírek szerint a kapus jó viszonyban van több szurkolóval is a Hertha keménymagjából, akik közül néhányan szombat este is a kapussal voltak.