Vágólapra másolva!
Csodájára járnak a dán csapat, a Hvidovre szereplésének. A még mindig félprofi klubként működő csapat úgy jutott fel a dán élvonalba, hogy a játékosok dolgoznak a foci mellett.

Hvidovre Koppenhága egyik elővárosa, és a labdarúgásban sem ismeretlen, korábban hosszú évekig szerepelt a dán élvonalban, van három dán bajnoki címe is.

A csapat egyelőre nem változtat a koncepcióján, a csapatnál úgy döntöttek, akkor változik majd a felállás, ha sikerül megőrizni majd az élvonalbeli tagságot, akkor ugyanis már lesz miből profi focistákat alkalmazni.

Nagy kihívás vár a Hvidovre csapatára Forrás: Twitter

A Hvidovre 8 millió dán koronás (kicsit több mint 400 millió forint) költségvetéssel vág neki a bajnokságnak. Ennyi fizetést kapnak majd a játékosok összesen a szezonban.

Csak, hogy érezzük a különbséget, az FC Köbenhavn 200, a Midtjylland 135, a Bröndby 85 milliót költ majd a fizetésekre ugyanabban a bajnokságban.

És ami még ennél is durvább az az, hogy a Manchester City norvég sztárja, Erling Haaland egymaga keres nagyjából annyi pénzt kéthetente, mint amennyit a Hvidovre játékosai összesen fognak egy év alatt. Haaland a focival heti 150 millió forintnak megfelelő fontot keres, ehhez jönnek még az egyéb reklámbevételei.