Vágólapra másolva!
Kedden és szerdán újra élet költözött a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP bank Liga) szereplő Ferencváros népligeti öltözőjébe. A bajnoki címvédőnél indul a felkészülés, a játékosoknak nem sok idejük maradt a pihenésre.

Alig két hétig tartott magyar bajnok Ferencváros pihenője, kedden és szerdán visszatértek a játékosok az FTC-MVM Népligeti Sportközpontba. Lezajlottak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok és tesztek, a kerettagok pedig újra viszontláthatták egymást - írja a fradi.hu.

Megkezdte a felkészülést a Fradi Forrás: fradi.hu

"Picit olyan, mintha egy erőltetett menet után kaptunk volna pár nap szabadságot. Ennél persze pár nappal hosszabb volt a szünet, de olyan, mintha el sem mentünk volna. Annyi a különbség, hogy találkoztunk néhány új arccal is az igazolások következtében – kezdte védőnk, Pászka Lóránd, aki a nyaralásáról is mesélt. - Rövid, de intenzív időszak áll mögöttem. Voltam külföldön pár napot a barátaimmal, utána Erdélybe utaztam, otthon, a családommal is töltöttem egy hetet." Hozzátette, mindenkivel tudott találkozni, a testvérének legénybúcsúja volt, ott azért egy kicsit kiengedték a gőzt és ünnepeltek, majd az unokatestvére ballagásán vett részt. "Mozgalmasra sikerült az otthoni időszak is, ennek következtében nagyon hamar el is telt ez a pár nap."

A csapatunk felmérésekkel és egy futóprogram teljesítésével kezdett, de a munka majd csütörtöktől fordul igazán „élesbe", amikor a keret elindul Ausztriába, az első nyári edzőtábor helyszínére.

Pászka Lóránd sem érezte hosszúnak a pihenőt Forrás: MTI/Illyés Tibor

"A tavalyi, bad radkersburgi edzőtábor volt nekem az első a Fradival, emlékszem, velem készült el a hotelbemutató is. A tapasztalatokból kiindulva a körülményekre abszolút nem lehet majd panaszunk az idén sem. A nyári alapozás első időszaka nehéz, az első két hétben megcsináljuk a futómunkát, amit ilyenkor kell, ám mivel nem volt hosszú a szünet, nagy lemaradása nem lehet senkinek sem" - mondta el Pászka Lóránd.