Vágólapra másolva!
Péntek este az Európa-bajnoki selejtezősorozat 3. fordulójában a francia labdarúgó-válogatott Gibraltáron vendégszerepel. A hazai csapatnak semmi esélye a pontszerzésre, így a találkozó előtt a franciák csapatkapitányát, Kylian Mbappét nem is a mérkőzésről kérdezték az újságírók, hanem arról, hogy távozik-e nyáron a Paris Saint-Germaintől.

Hétfőn este bombaként robbant a hír, hogy Mbappé levélben tájékoztatta a Paris Saint-Germain vezetőit, hogy biztosan nem fogja meghosszabbítani a 2024-ben lejáró szerződését, ezzel pedig azonnal felbolygatta az átigazolási piacot, ugyanis így a PSG-nek idén nyáron el kell őt adnia, ha pénzt akar kapni érte.

A világbajnok francia támadó aztán kedden délután a hivatalos Twitter-oldalán jelezte, hogy esze ágában sincs távozni Párizsból, a következő szezonban is a Paris Saint-Germain játékosa lesz, mert nagyon jól érzi magát a klubnál. Mbappé minden bizonnyal arra készül, hogy lepörgesse a szerződését jövő nyárig, utána pedig szabadon válogathat az ajánlatok közül.

Ezt követően érthető, hogy a francia válogatott Gibraltár elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján az újságírók nem a meccsről kérdezték a 24 éves támadót, hanem csakis a jövőjéről faggatták.

– idézi a L'Équipe Mbappét, akit első kérdésnek azonnal megkapta, hogy megy-e vagy marad-e Párizsban.

Kylian Mbappé lett a válogatott új csapatkapitánya Forrás: AFP/Thomas Coex

A válogatott újdonsült csapatkapitányát ez után arról kérdezték, miért levélben értesítette a PSG vezetőit arról, hogy nem hosszabbít szerződést.

„Nem gondoltam, hogy a levéllel bárkit is megbánthatok, vagy hogy bárkit is megbotránkoztathat. A reakciókat nem tudom irányítani, de nem is érdekel"

– folytatta Mbappé.

Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke is győzködi Mbappét a Párizsban maradásról.

– jegyezte meg Mbappé, aki azt is elárulta, hogy továbbra is az egyik álma, hogy részt vehessen a francia csapattal a jövő nyári párizsi olimpián.

Az újságírók végezetül megkérték Mbappét, hogy magyarázza el a tavaly nyári szerződés hosszabbításának történetét és a mostani álláspontját.

„Nincs mit magyarázni. Mindent elfogadok.

– tette hozzá Mbappé, aki 260 meccsen 212 gólt lőtt a Paris Saint-Germainben, ezzel pedig már most a klub történetének legeredményesebb játékosa.