Nyolc perc elég volt ahhoz, hogy bajnok legyen a Chelsea-nél szenvedő sztárfocista

FC Barcelona v Manchester City - Friendly Match soccer La Liga Iberdrola FC Barcelona Manchester City Pierre-Emerick Aubameyang Camp Nou Jose Breton Gabon August Horizontal SPORT FOOTBALL PLAYER FRIENDLY MATCH PHOTO
Pierre-Emerick Aubameyang centre-forward of Barcelona and Gabon prior the friendly match between FC Barcelona and Manchester City at Camp Nou on August 24, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona múlt vasárnap - négy fordulóval a vége előtt - megnyerte a spanyol labdarúgó-bajnokság 2022/23-as szezonját, ami után a katalán szurkolók hatalmas ünneplésbe kezdtek, lévén a klub 2019 óta először végzett az élen. Furcsamód a Chelsea játékosa, Pierre-Emerick Aubameyang is örülhetett, ugyanis a sikerrel ő is spanyol bajnok lett.

A gaboni válogatott csatár ősszel a igazolt a Chelsea-hez, de a Barcelona első bajnokiján, a Rayo Vallecano ellen 0-0-s mérkőzés hajrájában csereként pályára lépett és nyolc percet játszott. Úgy tűnik Aubameyangnak ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy pályafutása során először bajnoknak mondhassa magát, ugyanis azon ő neve is ott virít azon a pólón, amelyen a bajnokcsapat névsora szerepel.

Persze, hivatalosan nem tekinthető spanyol bajnoknak, mivel a La Liga szabályai szerint egy labdarúgó csak akkor kaphat bajnoki aranyérmet, ha legalább öt mérkőzésen pályára lépett.

A 33 éves támadó tavalyi klubváltása egyébként finoman szólva sem alakult túl fényesen, mivel a pocsék szezont futó Chelsea-nél csak epizódszereplőnek számít és a közelmúltban többször is hangsúlyozta, hogy szívesen visszatérne a Barcelonához.