Megint törtek-zúztak az Ajax szurkolói a drámai vereség után

fbl Horizontal
Ajax's supporters light flares during the KNVB Cup final between PSV Eindhoven and Ajax Amsterdam at the Stadium de Kuip in Rotterdam on April 30, 2023. (Photo by MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A PSV Eindhoven csapata címet védett a labdarúgó Holland Kupában, miután a vasárnapi fináléban tizenegyespárbajt követően győzte le az Ajaxot a rotterdami De Kuip Stadionban. Az amszterdami szurkolók nehezen viselték el, hogy elbukták a kupadöntőt, és ismét hatalmas károkat okoztak a Feyenoord otthonában.

A rendes játékidő első félidejében az Ajax egy öngóllal szerzett vezetést, ám a második játékrész közepén Thorgan Hazard kiegyenlített. Több gól már nem született, ahogy a hosszabbításban sem, így jöhetett a büntetőpárbaj. Ott az első kör után 1-1 volt az állás, majd

a következő négy tizenegyes egyaránt kimaradt.

A negyedik körben ismét mindkét csapat eredményes volt, ám ezután Edson Alvarez hibázott, míg Fabio Silva belőtte, így a PSV örülhetett – éppen úgy, ahogyan egy évvel korábban.

Akárcsak 2022-ben, ezúttal sem maradtak higgadtak az Ajax-drukkerek a vereség után: a közösségi médiába feltöltött képeken látható, ahogy a lelátót és a mosdót is felforgatták.

Holland sajtóhírek szerint a stadionon kívül sem maradt el a randalírozás:

a rendőrség mintegy 50 embert tartóztatott le,

elsősorban vandalizmus miatt.

Tavaly is ugyanebben a stadionban rendezték a kupadöntőt a két csapat között, akkor a rotterdamiak a Holland Királyi Labdarúgó-szövetségen (KNVB) keresztül utólag a károk megfizetésére kötelezték az Ajax csapatát – várhatóan idén is erre kerül sor.