Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi egy külföldi nyilatkozatában elárulta, melyik európai topligában dolgozna a legszívesebben, de arról is beszélt, meddig maradhat a nemzeti csapatunknál.

A remekül sikerült őszi válogatott mérkőzések – például Anglia vagy Németország legyőzése – után Marco Rossi szövetségi kapitány az egyik nagy nemzetközi futballportálnak, a Tribalfootball.com-nak beszélt a magyar labdarúgás és a magyar válogatott fejlődéséről és saját edzői ambícióiról. A nyilatkozatából a Csakfoci idézett.

"Az elmúlt 10 évben sok minden változott magyarországon: az infrastruktúra sokkal jobb lett, de a bajnokság őszintén szólva nem sokat változott. ha valami hiányzik, az az, hogy akkoriban sokkal kiegyensúlyozottabb volt a bajnokság,

most a Ferencváros gyakorlatilag egy saját ligában játszik, míg a többi csapat messze lemaradt tőle. Mindent összevetve szerintem azért egy kicsit jobb lett a helyzet, de azok az eredmények, amiket a válogatott elér, messze túlmutatnak a legoptimistább várakozásokon is.

Még akkor is, ha az elvárások mindig is túl vannak és túl is lesznek a valódi lehetőségeken. Ezek az eredmények mindenképpen hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország hírneve és általános megbecsülése javuljon Európa többi részén, de nem hiszem, hogy masszív változások történtek volna velem kapcsolatban" - mondta Marco Rossi, aki azt is elárulta, meddig marad a válogatott élén.

Marco Rossi 2025-ig maradna a magyar válogatottnál Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Úgy gondolom, hogy 100 emberből körülbelül 90 pozitívan értékeli azt a munkát, amit a csapattal végzek itt Magyarországon. Persze lesz tíz százalék, aki mindig ellenezni fogja, amit csinálok, bármi is legyen az, de általánosságban úgy gondolom, hogy jó edzőnek tartanak itt Magyarországon. Jelenleg

mert meggyőződésem volt, hogy itthon maradni a legjobb egyelőre."

Arra a kérdésre, hogy Olaszországból keresték-e, így válaszolt.

"A mai napig nincs ilyesféle kapcsolatfelvétel.

Sem volt csapatomtól, a Sampdoriától, sem más klubtól."