Vágólapra másolva!
Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok támadója nem hajlandó részt venni a francia válogatott promóciós céllal készülő csapatfotózásán egy arculati jogok miatt kialakult vita miatt.

A francia válogatott háza táján mindig történik valami botrány. Most éppen Mbappé nem hajlandó részt venni a csapat egyik reklámfotózásán a franciák clairefontaine-i edzőközpontjában.

Az ESPN állítása szerint a Paris Saint-Germain 23 éves sztárja több márkát – köztük fogadási és gyorséttermi üzleteket – nem akar támogatni, márpedig az említett fotózás nagy valószínűséggel a Kentucky Fried Chicken étteremláncot népszerűsítette volna.

Mbappé a PSG-nél és a válogatottnál is mindenbe bele akar szólni Forrás: AFP/Franck Fife

Mbappé már márciusban sem volt hajlandó részt venni egy hasonló csapatfotózáson, mer azt reméli, hogy a jövőben lehetősége lesz beleszólni a válogatott szponzorációs szerződéseibe.

A képviselőim és én teljes mértékben sajnáljuk, hogy a világbajnokság előtt nem sikerült a kérésnek megfelelően megegyezni" – nyilatkozta a 23 éves sztárjátékos, aki rengeteget foglalkozik az arculati jogaival.

Mbappé nyáron állítólag nagyon közel állt ahhoz, hogy a Real Madridba igazoljon, a szerződtetése viszont azért (is) eshetett kútba, mert a támadó arculati jogaiból származó bevételek 50 százalékát a spanyol klub kívánta megtartani, ebbe pedig nem ment bele a világbajnok támadó.

Noel Le Graet a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke hamarosan találkozik Mbappéval, hogy megvitassák a problémáit. A sportvezető júniusban már találkozott a játékos édesanyjával, Fayza Lamarival, hogy megvitassák a lehetséges változtatásokat.

Akkor állítólag azt mondták Mbappénak, hogy a világbajnokság előtt másképp alakulnak a dolgok. De a csatár nyilatkozata és a részvétel megtagadása alapján ezek a változások nem valósultak meg.

Pogba (balra) térdét szeptemberben műtötték, könnyen lehet, hogy lemarad a vb-ről Forrás: AFP/Franck Fife

A vb-címvédő francia válogatottnál koránt sincs minden rendben. Szeptemberben meg kellett műteni a csapat egyik alapemberét, Paul Pogbát, aki így lehet, hogy nem szerepelhet majd a katari tornán.

Mindezzel egy időben, Mathias Pogba, a játékos testvére azt állította, hogy testvére, Paul egy sámánt bízott meg azzal a feladattal, hogy átkozza el Kylian Mbappét. Persze, ne vegyük készpénznek Mathias Pogba állítását, mert nagy valószínűséggel ő vezette azt a bűnbandát, amely gépfegyverrel fenyegette és megzsarolta a saját testvérét, azért hogy 13 évre visszamenőleg fizessen 11 millió font védelmi pénzt.