II. Erzsébet halála miatt óriási bajba kerülhet a Premier League

fbl Horizontal
Manchester United's English striker Marcus Rashford celebrates after scoring their second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 4, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League összes csapata most arra a döntésre vár, hogy mi történik a hétvégére tervezett bajnoki fordulóval. Amennyiben az illetékesek a halasztás mellett döntenek, nem várt nehézségekkel nézhetnek szembe a csapatok.

Mindez természetesen összefüggésben van azzal, hogy a katari labdarúgó-világbajnokság november 20-i kezdése miatt az összes európai topliga soha nem látott sűrűségű menetrendet készített, hiszen a világbajnokság előtt egy héttel fel kell függeszteni a nemzeti bajnokságokat. Amennyiben a mostani hétvégén nem lennének meccsek a Premier League-ben, az óriási nehézségeket okozna a csapatoknak, mert a feszített menetrend miatt nem lenne mikor lejátszani a most elhalasztásra kerülő forduló meccseit.

A bajnokságok mellett a csapatoknak a nemzetközi kupákban is elképesztő tempót kell diktálniuk, hiszen november elejére a három európai kupasorozat csoportmeccsei is befejeződnek. Ezen felül a nemzeti válogatottak is pályára lépnek majd szeptember végén, a Nemzetek Ligája utolsó két fordulójában.

Forrás