Vágólapra másolva!
A katari világbajnokság előtt a Gracenote adatelemző cég összegyűjtötte a torna tíz legbefolyásosabb focistáját. A listát Cristiano Ronaldo vezeti, aki minden egyes Intstagram-posztjából elképesztő összeget keres meg.

A Manchester United klasszisa, Cristiano Ronaldo már eddig is elképesztően népszerű volt a közösségi médiában, ám egészen döbbenetes, hogy az Instagram-követőinek a száma 48 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben, ezzel már összesen 481 millió ember követi a világon. A Gracenote adatelemző cég kutatás szerint a portugál világsztár minden egyes megnyilvánulásának 3,1 millió font (1,4 milliárd Ft) az értéke.

Cristiano Ronaldo a vb-n szereplő játékosok közül a legnépszerűbb Forrás: NurPhoto via AFP/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

Az ötszörös aranylabdás mögött jócskán lemaradva Lionel Messi áll. A Paris Saint-Germain argentin sztárját 360 millióan követik az Instagramon, a tartalommegosztásai után pedig 2,2 millió fonttal, vagyis 1 milliárd forinttal lesz gazdagabb. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán ugyancsak jócskán lemaradva a PSG brazil sztárja, Neymar végzett, akinek bejegyzései 1,06 millió fontot, vagyis megközelítőleg 500 millió forintot érnek.