Bujkál a terhes barátnőjét hasba rúgó német focista

Horizontal
Germany's defender Nico Schulz reacts during the international friendly football match between Germany and Turkey in Cologne, western Germany, on October 7, 2020. (Photo by Ina Fassbender / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban megírtuk, Nico Schulz, a Borussia Dortmund német válogatott védője 2020-ban állítólag brutálisan bántalmazta terhes barátnőjét. A klubja ugyan nem függesztette fel a játékost a nyomozás idejére, Schulz azonban úgy döntött, nem jelenik meg a csapat kedd délelőtti nyilvános edzésén.

Hétvégén robbant a hír, hogy Schulz volt barátnője bántalmazás miatt feljelentést tett a focista ellen. A nő azt állítja, hogy két héttel a szülése előtt Schulz megrugdosta a hasát, ezt követően pedig a földre lökte és tovább verte a őt.

A dortmundi ügyészség vizsgálatot indított, a rendőrök pedig a nyomozás részeként Schulz házában is házkutatást tartottak.

A Borussi Dortmund megerősítette, hogy tudomást szerzett az esetről, és közölte, hogy Schulz tagadja a vádakat és az ártatlanság vélelmére hivatkozik. A német klub nem függesztette fel a játékost, de a közleményében hangsúlyozta, hogy fenntartja a jogot, hogy bármikor lépéseket tegyen, ha többet lehet majd tudni az ügyről.

Nico Schulz nagy valószínűséggel soha többet nem lép már pályára Dortmundban Forrás: AFP/Ina Fassbender

A német Bild értesülése szerint a 19-szeres német válogatott balhátvéd vasárnap délelőtt még részt vett a Dortmund edzésén, bár az amúgy szürke egérnek számító játékos állítólag a szokásosnál is csendesebb volt, végül 12.39-kor távozott a BVB edzőközpontjából, és

Kedden viszont nem jelent meg a csapat nyilvános edzésén, és állítólag komolyan fontolgatja, hogy ideiglenesen szabadságra megy, hogy rendezze magánéleti ügyeit.

A 19-szeres német válogatott védő 2019 nyarán nagy reményekkel igazolt a Hoffenheim csapatától a Dortmundhoz. Azonban az előző szezonban már csak 16 Bundesliga-meccsen lépett pályára, nyáron pedig eladósorba került és a csapat edzőtáborába sem vitték el.

Most pedig úgy tűnik, hogy a német focista pályafutása is a végéhez közeledik, ugyanis a német törvények szerint Schulz akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat, ha elítélik a vádak miatt.