Ebben a mezben írhatnak történelmet Messiék a katari foci-vb-n - fotó

Italy v Argentina Conmebol - UEFA Cup of Champions NurPhoto Soccer Italy v Argentina Conmebol UEFA Cup of Champions Action Foto Sport Lionel Messi Finalissima Conmebol Wembley Stadium 01st June Argentina Champions London UK Arm Product person human face H
Lionel Messi of Argentina wave to the crowd after Finalissima Conmebol - UEFA Cup of Champions between Italy and Argentina at Wembley Stadium , London, UK 01st June, 2022 (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto) (Photo by Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Bemutatták az argentin labdarúgó-válogatott vadonatúj mezét, amelyben a nemzeti csapat a katari világbajnokságon futballozik majd.

Pénteken mutatták be azt az elsődleges focimezt, amelyet az argentin válogatott a következő vb-n visel majd. A dressz az 1978-ban hazai pályán világbajnok Argentína mezét idézi, de a fekete szín, illetve a gallér és az ujjrész dizájnja az 1998-as és a 2014-es modellekre is emlékeztet.

A dressz mottója: "Egy ország szenvedélye", a nemzeti identitást és a győztes mentalitást szimbolizálja, a tavaly Copa América-győztes argentin csapat hosszú idő után a világbajnokságon is a csúcsra jutna.

A szurkolók már ki vannak éhezve a vb-sikerre, legutóbb 2014-ben játszottak döntőt Lionel Messiék, a vb-trófeát pedig 1986, a Diego Maradona által fémjelzett csapat győzelme óta nem hódították el a kétszeres világbajnok argentinok.

Az idei világbajnokságra november 21. és december 18. között kerül sor Katarban, az argentinok a C csoportban vannak, Szaúd-Arábia, Mexikó és Lengyelország mellett.

Forrás