Közel járt a halálhoz: megszólalt az angol focilegenda a fia súlyos betegségéről

- Vertical, Gary Lineker, anglia, labdarúgás
Former England footballer Gary Lineker leaves a Thanksgiving Service to remember the life of former England football manager Sir Bobby Robson, at Durham Cathedral in Durham, north-east England on September 21, 2009. Robson, who had fought repeated battles with cancer, finally succumbed to the disease on July 31, at the age of 76. About 1,000 guests paid final tribute to Sir Bobby with a service that was broadcasted live on television and beamed to giant screens at Ipswich and Newcastle, two of the clubs Robson managed during a career which also included successful spells at Barcelona, PSV Eindhoven and FC Porto. AFP PHOTO/PAUL ELLIS (Photo by PAUL ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Ritkán beszél a magánéletéről az 1986-os labdarúgó világbajnokság gólkirálya, Gary Lineker, de az egykori angol válogatott labdarúgó ezt most megtette. A 61 éves egykori kiváló csatár arról nyilatkozott, hogy négy közül elsőszülött fia, a most 30 éves George leukémiás volt, és bizony közel járt a halálhoz.

"Hároméves volt, amikor a feleségemmel, Michelle-lel észleltük, hogy a bőrén apró dudor keletkezett, persze természetesen rohantunk az orvoshoz – elevenítette fel a történteket a 61 éves Lineker a Bors beszámolója szerint. – Megnyugtattak, hogy mindössze egyszerű bőrbetegségről van szó."

Gary Lineker nehéz pillanatokat is átélt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Dpa

Csakhogy a dudorok száma folyamatosan nőtt, és George egyre erősödő fájdalmakra panaszkodott.

"Amikor tüzetesebben megvizsgálták, kiderült, nagy a baj, fiam leukémiás. Sosem feledem az első éjszaka kínzó fájdalmát, amikor a kórházban elkezdődött a gyógykezelése, és odahaza nélküle tértünk nyugovóra. Hét hónapig volt a klinikán, természetesen kemoterápiával is kezelték, de az orvosok őszintén közölték velem, hogy 10-20 százalék esélye van a felépülésre, a túlélésre. Szerencsére George kitartóan harcolt és életben maradt. Akkoriban álmomban gyakran visszatért, hogy egy kis fehér gyermekkoporsóval lépdelek a klinika felé."