Vágólapra másolva!
A magyar női labdarúgó-válogatott 7-0-ra legyőzte Feröer-szigetek csapatát pénteken a Szusza Ferenc Stadionban, a világbajnoki selejtezősorozat hatodik fordulójában.

Ezzel a B csoportban változatlanul a harmadik helyen áll, de egy pontra megközelítette a második skótokat, akik egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A magyar együttes azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és rövid idő után már gólokban is megmutatkozott a két fél közötti óriási különbség. A házigazdák a 12. percben jutottak előnyhöz, majd bő tíz perc elteltével ötgólos különbséget alakítottak ki, a szünetben pedig hattal vezettek. A második félidőre a magyarok négyet, a vendégek hármat cseréltek, ez azonban nem változtatott a játék képén. A folytatásban ugyanakkor a magyarok a kapu előtt már kevésbé voltak hatékonyak, előnyük így csak egy góllal nőtt.

A magyar női labdarúgó-válogatott magabiztosan győzött Forrás: MLSZ

A mérkőzésen Vágó Fanni - csakúgy, mint a két együttes előző összecsapásán - három találatot szerzett, így a nemzeti színekben már 70 gólnál jár.

Margret Kratz szövetségi kapitány együttese szeptember közepén hazai pályán Skóciától 2-0-ra, majd Spanyolországtól 7-0-ra kapott ki, aztán októberben Glasgow-ban 2-1-re maradt alul a skótokkal szemben, illetve 7-1-re nyert Tórshavnban a Feröer-szigetek vendégeként. Azt követően november végén 4-2-re legyőzte az ukrán együttest Kisvárdán.

A magyar csapatnak két idegenbeli mérkőzése maradt a sorozatból, június 28-án az ukránokkal, szeptember elsején a spanyolokkal találkozik.

Női világbajnoki selejtező, 6. forduló, B csoport:
Magyarország - Feröer-szigetek 7-0 (6-0)
gólszerzők: Vachter (12.), Csiszár (13.), Vágó (15., 19., 55.), Fenyvesi (23.), Csiki (32.)

Az állás: 1. Spanyolország 15 pont/5 mérkőzés, 2. Skócia 10/5, 3. Magyarország 9/6, 4. Ukrajna 4/4, 5. Feröer-szigetek 0/6

A csoportból az első jut ki a vb-re, a második helyezett a pótselejtezőben folytatja szereplését.