Vágólapra másolva!
David Beckham és Steven Gerrard is bekerült az angol labdarúgó Premier League Hírességek Csarnokába Alan Shearer, Thierry Henry, Roy Keane, Eric Cantona, Frank Lampard és Dennis Bergkamp után.

A Hall of Fame az 1992-ben indult Premier League-ben szerepelt futballisták tehetségét és eredményeit hivatott ünnepelni. A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

David Beckham, aki nyolcadikként került be a Hírességek Csarnokába, többek között hat bajnoki címet, és egy Bajnokok Ligáját is nyert a Manchester United játékosanként. Steven Gerrard 710 alkalommal szerepelt a Liverpoolban, amelynek színeiben kilenc nagyobb trófeát, köztük BL-t is nyert 2005-ben.

Érdekesség, hogy a Glasgow Rangers jelenlegi edzője eddig az első Liverpool-játékos, aki felkerült a listára, és a névsorban az egyetlen olyan futballista, aki pályafutása során soha nem nyerte meg a Premier League-t.

Steven Gerrard az első Liverpool-játékos, aki bekerült a Hírességek Csarnokába Forrás: DPPI via AFP/Michael Zemanek

Beckham a harmadik MU-játékosként csatlakozott a korábbi topjátékosokból álló névsorhoz, előtte Eric Cantona és Roy Keane kapta meg a rangos elismerést.

A már bejelentett nyolc játékoson kívül az első körben még egy tagja lesz az újonnan életre hívott Hírességek Csarnokának. A labdarúgókat 23 jelölt közül választották ki.