Vágólapra másolva!
Frank Lampard valamint Dennis Bergkamp is bekerült az angol labdarúgó Premier League Hírességek Csarnokába Alan Shearer, Thierry Henry, Roy Keane és Eric Cantona után.

A Hall of Fame az 1992-ben indult Premier League-ben szerepelt futballisták tehetségét és eredményeit hivatott ünnepelni. A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

Frank Lampard a West Ham United, a Chelsea és a Manchester City csapataiban 609 mérkőzésen szerepelt az angol élvonalban. A gólerős labdarúgó a londoni kékekkel három bajnoki címet nyert, és összesen 177 gólt szerzett a Premier League-ben, amellyel a sorozat történetének legeredményesebb középpályása.

Frank Lampard is bekerült a Premier League Hírességek Csarnokába Forrás: AFP/Adrian Dennis

Lampard Alan Shearer, Thierry Henry, Eric Cantona és Roy Keane után az ötödik játékos, aki a bajnokság legmagasabb egyéni elismerésében részesült azáltal, hogy bekerült a Hírességek Csarnokába.

A sokoldalú játékos a 2004/2005-ös szezonban a szezon legjobbja lett Angliában, mindemellett ő a Chelsea történetének legeredményesebb futballistája.

Lampardnál, aki másfél évig a londoni klub edzője is volt, csak négy játékos lőtt több gólt a Premier League-ben, és a korábbi angol válogatott labdarúgó emellett két rekodot is tart. Az egykori kiváló középpályás 39 különböző ellenfél kapujába talált be, valamint 41 gólt szerzett a 16-oson kívülről.

A holland Dennis Bergkamp 1995-ben az Internazionalétól érkezett az Arsenalhoz, amelyben 2006-os visszavonulásáig 423 mérkőzésen lépett pályára. A Premier League-ben 87-szer volt eredményes és 94 gólpasszt adott, 181 "kanadai pontjánál" csak Henry volt eredményesebb a londoni klubnál. Bergkamp kiemelte: nagyon büszke arra, hogy az emberek szerint az első légiósok között volt, akik érdemben járultak hozzá az angol futball színvonalemelkedéséhez.

A már bejelentett hat játékoson kívül az első körben további három tagja lesz az újonnan életre hívott Hírességek Csarnokának. A labdarúgókat 23 jelölt közül választották ki.