A Bayern München sztárja már 50 gólpasszt adott a Bundesligában

Bayern Munich - SC Freiburg Sports soccer Bundesliga Single
17 January 2021, Bavaria, Munich: Football: Bundesliga, Bayern Munich - SC Freiburg, Matchday 16 at Allianz Arena. Joshua Kimmich from Munich plays the ball. Photo: Sven Hoppe/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
A Bayern München játékosa, Joshua Kimmich a Bundesliga történetében a 10. olyan játékos, aki a leggyorsabban eljutott 50 gólpasszig.

A Kicker az Instagram oldalán tette közzé, hogy a jobbhátvédként és középpályásként is bevethető német válogatott futballistának

159 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy elérje ezt a számot.

A legrövidebb idő alatt 50 gólpasszig jutó játékosok között a 10. Kimmich-et olyan labdarúgók előzik meg ebben a tekintetben, mint jelenlegi csapattársa, Thomas Müller, vagy a korábban ugyancsak Bayernes holland szélső, Arjen Robben.

Az első helyen szintén a bajor sztárcsapat egykori játékosa, a jelenleg az olasz Fiorentinában futballozó Franck Ribéry található.

A francia középpályásnak mindössze 106 német bajnoki meccsre volt szüksége ahhoz, hogy elérje az 50 gólpasszt.