Vágólapra másolva!
Az osztrák első osztályú bajnokság listavezetője, az RB Salzburg a nyolcadik Wolfsbergert fogadta a 12. fordulóban vasárnap délután. Szoboszlai Dominik csütörtökön aláírt az RB Leipzig csapatához, így utoljára lépett pályára a Salzburg színeiben a magyar válogatott játékos. A meccs második félidejének elején egy percen belül kétszer is eredményes volt a Wolfsberger, de a Salzburg alig öt perc alatt ledolgozta a hátrányt, de egy 79. percben lőtt góllal végül 3-2-es vendég győzelemmel ért véget a találkozó.

Az első félidőben mindkét csapat előtt komoly lehetőségek voltak a gólszerzésre, de egyik fél sem tudott élni a helyzeteivel. A hazai együttes némileg tompának tűnt az első 45 percben, sok hiba csúszott az utolsó passzokba, megmozdulásokba.

A második 45 perc rögtön egy nagy hazai helyzettel kezdődött, azonban ebből még nem lett gól, nem úgy az 51. percben a vendégek akciójából. Ekkor egy salzburgi eladott labda után a Wolsberger bal hátvédje,

Schwerzer belőtte első gólját a szezonban, megszerezve a vezetést a vendégeknek.

A Salzburg a középkezdés után gyorsan labdát veszített, és gyakorlatilag a vendégek következő támadásának a végén,

Joveljic fejesének jóvoltából 2-0-ra módosult az eredmény a mérkőzésen.

A 64. percben aztán szépíteni tudott a Salzburg, a tizenhatos jobb sarkából jól adott középre Kristensen, és hiába ért bele a vendég kapus,

Berisha közvetlen közelről belőtte a Salzburg első gólját.

Egyébként, ha a német csatár nem tudta volna ellőni a labdát, mellett érkezett Szoboszlai is a kapu elé.

A magyar játékos néhány perccel később kulcsszereplővé lépett elő, amikor egy szép hazai támadás végén gólpasszt adott Dakának,

így a Salzburg öt percen belül ledolgozta a kétgólos hátrányát.

Szoboszlai (jobb oldalon) gólpasszal búcsúzott a Salzburgtól. Forrás: AFP/Maxim Shipenkov

A 74. percben aztán a Salzburg Daka révén akár a vezetést is megszerezhette volna, de csak a kapufát találta a gurításával telibe, így maradt a 2-2, igaz, nem sokáig.

Öt perccel később egy szépen felépített támadás végén Liendl adott zseniális passzt a tizenhatoson belülre a

csereként beállt Peretznek, aki szépen gurított a bal sarokba, ezzel 3-2 lett a vendégeknek.

A gól után, a 82. perc elején a hazaiak mestere lecserélte az utolsó salzburgi meccsén pályára lépő Szoboszlait, aki így végül egy gólpasszal búcsúzott osztrák csapatától, amelynek volt még esélye az egyenlítésre a lefújásig, de végül 3-2-re kapott ki vasárnap.

A magyar válogatott játékos még 2018. május 27-én mutatkozott be az RB Salzburgban, ahol összesen a vasárnapi, gyakorlatilag búcsúmeccsével több mint 80 meccset játszott a csapatban.

Szoboszlai az osztrák első osztályban összesen 16 találatot szerzett, emellett 26 gólpasszt is jegyzett, az elmúlt idényben pedig az év játékosának választották Ausztriában. Háromszoros osztrák bajnok, kétszeres Osztrák Kupa-győztes lett a klubbal.

A 20 éves futballista sajtóhírek szerint új csapatában nagyjából 2,4 millió eurót, azaz évi 856 millió forintot fog majd keresni.