A profi sportot nem érintik a legújabb járványügyi korlátozások Németországban

Horizontal CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL
Empty stands are seen during the UEFA Champions League Group A football match FC Bayern Munich v Atletico Madrid in Munich, southern Germany on October 21, 2020. (Photo by ANDREAS GEBERT / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A profi sportot nem érintik a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések Németországban.

Jens Spahn egészségügyi miniszter kedden elmondta, hogy a hivatásos sport eseményei a zárlat idején is folytatódhatnak, mert a fertőzés terjedését a zárt kapuk mögött zajló versenyek, mérkőzések nem befolyásolják, és a tesztelési kapacitás sem romlik általuk.

A Bundesligában is megy minden tovább, ahogy eddig Forrás: AFP/Andreas Gebert

Tavasszal Németországban is felfüggesztették a versenysorozatokat minden sportágban, de szigorú higiéniai óvintézkedések mellett májusban folytatódhattak. Az új szezon szinte az összes nagyobb profiligában elrajtolt, utolsóként csütörtökön a jégkorongozók is elkezdik az élvonal új idényét.

Angela Merkel kancellár vasárnap jelentette be, hogy a koronavírus-járvány gyorsulása miatt szerdától ismét bevezetik Németországban a társadalmi és gazdasági élet legtöbb területét befagyasztó országos zárlatot. Az új korlátozásokat legkorábban január 10-én vonják vissza.