Meccsenként kétmillió font a vesztesége a West Ham Unitednek

Horizontal
West Ham's logo is pictured next to the pitch ahead of the English Premier League football match between West Ham United and Liverpool at The London Stadium, in east London on January 29, 2020. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A zárt kapus hazai meccsek mindegyikén kétmillió font (805 millió forint) a vesztesége az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham Unitednek.

Angliában a pandémia következtében kialakult gazdasági helyzetben az alacsonyabb osztályú klubok az élvonal tehetősebb csapataitól várnak anyagi segítséget, de Karren Brady, a WHU alelnöke kifejtette: a mostani állapot mindenki számára végzetes.

"A West Ham meccsenként kétmillió fontot veszít a jegyértékesítésből és az egyéb szolgáltatásokból származó bevételek kiesése miatt, de egyes kluboknál ez tízmilliós kiesést is jelenthet" - mondta Brady a BBC-nek. Hozzátette: a Premier League kapcsán az angol futball piramisának csúcsáról beszélnek, de van egy külön piramis az élvonalbeli bajnokságban szereplő együttesek között is. Ennek a tetején azok a klubok állnak, amelyeknek tulajdonosi köre teljesen független Angliától, míg a piramis aljára azok kerülnek, ahol ettől eltérő a tulajdonosi struktúra.

Meccsenként kétmillió font a vesztesége a West Ham Unitednek Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Mindenki szenved, de a kisebb gazdasági társaságoknak, akár futballról vagy más területről beszélünk, nincs sok anyagi tartalékuk. Ez a helyzet most a kisebb futballkluboknál is" - nyilatkozta a sportvezető.

Brady - a témában korábban nyilatkozó kollégáihoz hasonlóan - csalódottságát fejezte ki, amiért a stadionok továbbra is zárva vannak a szurkolók számára, miközben London olyan nagy, fedett szórakoztató létesítményei, mint az O2 Aréna, a Royal Albert Hall vagy a Palladium nyitva lehetnek. Ellentétben a nyitott és szerinte Covid-mentes stadionokkal. Kiemelte: bizonyítaniuk kell a korlátozásokat meghozó brit kormánynak, hogy stadionjaikban szurkolókkal is biztonságosan tudnak mérkőzéseket rendezni.

Az angol profi bajnokságokban a márciusi leállás óta minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek meg.