Vágólapra másolva!
A Manchester City csapatát még korábban az UEFA kétéves eltiltással büntette a nemzetközi kupasorozatokra vonatkozóan a pénzügyi fair-play szabályok megsértése miatt. A klub februárban fellebbezett a svájci székhelyű Sportdöntőbíróságnál (CAS) a nemzetközi szövetség által kimért büntetés kapcsán.

A CAS július 13-án (hétfőn) mondja ki a végső ítéletet a nemzetközi kupaeltiltás ügyében, ami rendkívül nagymértékben befolyásolhatja a City jövőjét.

Pep Guardiola, az együttes vezetőedzője a kiélezett helyzet ellenére is optimista, ezért úgy gondolja, hogy számukra kedvező döntés születik majd a bíróságon. Ha így lenne, akkor minden valószínűség szerint a következő idényben is indulhatnának a legrangosabb kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában (BL).

A Manchester City 32 lejátszott bajnoki mérkőzést követően a második a Premier League-ben, nyolc ponttal megelőzve a már 33 találkozón túllevő harmadik helyezett Leicestert. A City a BL nyolcaddöntőjében az első meccsen 2-1-re nyert a Real Madrid ellen, idegenben, így jó esélyekkel várhatja az augusztusi visszavágót.