Vágólapra másolva!
San Marino 2001 után szerzett újra gólt idegenbeli világbajnoki selejtezőn.

San Marino futballtörténelmében először fordul elő, hogy a csapat egymás utáni két évben is képes volt gólt szerezni idegenben. Tavaly a Litvánia elleni góljukról mi is megemlékeztünk, akkor Matteo Vitaioli talált be, de végül a baltiak a 92. percben kicsikarták a győzelmet.

Most Norvégiában sikerült egyenlítenie Mattia Stefanellinek, amivel San Marino 15 év után szerzett idegenbeli vb-selejtezőn gólt.

Stefanelli gólja a norvég tévéseket is felzaklatta, akik kissé teátrálisan reagáltak a bekapott gólra, és egy rövid időre még sötétbe is borult a stúdió. A norvég tévésekről nekünk is vannak emlékeink, emlékezhetünk, hogy a tavalyi Eb-pótselejtező előtt lekicsinylően nyilatkoztak a magyar csapatról, és álomsorsolást emlegettek.

Aztán végül helyreállt a világ rendje, a norvégok az utolsó negyedórában három gólt is szereztek, így San Marino csak a gólnak örülhetett.

De a Twitteren így is órákig pörgött a téma, és a kritikus angol drukkerek meg is jegyezték, hogy a miniállam több gólt szerzett kedd este, mint Rooneyék.