Vágólapra másolva!
Raúl és Van Nistelrooy góljával a Real Madrid hazai pályán legyőzte a listavezető Barcelonát a spanyol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. A katalánok első bajnoki vereségüket szenvedték el ebben az idényben.

Vasárnap este 153. bajnoki csatáján feszült egymásnak a spanyol labdarúgás két elit alakulata a Bernabeu-stadionban, ahonnan az előző szezonban a bajnoki címvédő Barcelona már-már megalázó 3-0-s győzelemmel hozta el a három pontot. A gránátvörös-kékek az utóbbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Madrid előtt járnak a pontvadászatban, ám hogy a tavalyi eredmény ne ismétlődhessen meg, arról Raúl már a 3. percben gondoskodott, az egyre inkább magára találó csapatkapitány Ramos hajszálpontos jobb oldali beadására emelkedett fel az elmélázó Thuram mellett, és fejelt Valdes kapujának bal oldalába.

A héten a Chelsea elleni BL-meccsen vereséget szenvedő Barcának eleinte még válaszkísérlete sem volt a hazai gólra, a Real viszont továbbra is elemében volt, a 15. percben Robinho szédítette el Zambrottát, középre adását Raúl küldte egyből kapura, a Thuramon megpattanó labda a felső lécet találta el.

Körülbelül tíz perc kellett hozzá, hogy felcserélődjenek a szerepek, előtte még Van Nistelrooy átesett Valdes kezén, de nem sikerült büntetőt kiharcolnia. Az ellentámadásból Messi a tisztelet leghalványabb jele nélkül fűzte be egyetlen csellel Cannavarót és Roberto Carlost, majd Gudjohnsen elé tálalt, az izlandi azonban fokozhatatlan gólhelyzetbeől a kapu mellé trafált. Két perc múlva megint Messi veszélyeztetett, az Iniestától kapott labdát kevéssel pörgette el a jobb felső sarok felett.

A szakadó esőben mindinkább fellobbant a csapatok támadókedve, Van Nistelrooy némi erőszakoskodás után tornásztatta meg a barcelonai kapust, a tarhatatlan Messi elől pedig az utolsó pillantban mentett valahogy Roberto Carlos egy Ronaldinhóval bemutatott pompás kényszerítő után. A félidő hajrájában aztán a sérüléssel bajlódó aranylabdás brazil lábából is elfüstölt egy bomba bal felső sarok mellett.

A szünet utáni perckeben a hazaiak immár kertelés nélkül visszahúzódtak a kapujuk elé, mely taktika nyerőnek bizonyult, a Barcelona-rohamok ellenében az első Real-kontra vezetett eredményre: Guti tette ki a jobbra a labdát Robinhónak, ő középre emelt, Van Nistelrooy pedig a légiversenyben megelőzte Valdest és a hálóba továbbított. A holland csatár nem sokra rá el akár mennybe is mehetett volna, a keddi, bukaresti gólja mintájára a gólvonaltól pár lépésre elkalandozó kapus átmelésével próbálkozott, ám ezúttal keresztlécet találta el.

A vendégekeet azonban a kétgólos hátrány is eléggé megfogta, olyannyira hogy Robinho két lövése és Emerson fejese alkalmával is csak az iméntiek pontatlansága mentette meg a katalánokat a harmadiktól. A kedveszegett címvédővel szemben felszabadultan játszott a Capello-csapat, Messi az oldalhálóba, Van Nistelrooy Valdesbe döngölte a labdát.

A Barca erejéből a végére csupán egy jó Ronaldinho-szabadrúgásra és egy gyatrán befejezett Saviola-akcióra futotta, a taktikusan játszó, két szép gól mellett két kapufáig is eljutó Real Madrid megérdemelten győzte le ősi riválisát.

Primera División, 7. forduló:
Real Madrid - Barcelona 2-0 (1-0)
gól:
Raúl (3.), Van Nistelrooy (56.)

Athletic Bilbao - Celta Vigo 0-1 (0-1)
gól:
Baiano (6.)

Espanyol - Racing Santander 2-2 (1-1)
gól:
Tamudo (45., 90., utóbbit 11-esből), illetve Munitis (25.), Chica (87., öngól)
piros lap: Pinillos (90., Racing Santander)

Real Mallorca - Real Sociedad 0-0

Recreativo Huelva - Getafe 1-2 (0-1)
gól:
Pongolle (54.), illetve Pachon (42.), Moral (72.)

Sevilla - Gimnastic 2-1 (2-0)
gól:
Kanoute (21., 26.), illetve Cuellar (67.)

Valencia - Osasuna 1-0 (1-0)
gól:
Villa (16.)