Vágólapra másolva!
Nagy kluboknál - főként, ha riválistól érkezik az illető - nehezen fogadják be gyorsan az új játékost. Márpedig Rósa Dénes Újpestről igazolt nyáron a Ferencvároshoz, a középpályást azonban hamar megkedvelték, sőt be is fogadták az Üllői úton. Persze ehhez kellettek Rósa góljai és egyenletes, jó teljesítménye is.

- Nem bánta, hogy bátyja, Henrik nem játszhatott a hétfői, Megyeri úti rangadón? - kérdeztük Rósa Dénest
- Sajnáltam a sérülése miatt, ám nem baj, hogy nem játszott, mert így eggyel kevesebb jó futballista szerepelt a liláknál.

- Ilyen sokra tartja a testvérét?
- Igen, talán a legjobb magyar játékosnak is, a csatárok közül pedig Tököli Attilát, aki örülök, hogy visszatért a Fradiba.

- Családon belül nem okozott feszültséget, amikor Újpestről a nagy riválishoz szerződött?
- Egy pillanatig sem.

- Az előző szezon utolsó fordulójában történt Üllői úti botrány nem bizonytalanította el, hogy a Fradihoz igazoljon?
- Nem, bár folyamatosan figyelemmel kísértem az eseményeket, s azt is tudtam, sokan visszamondták a Ferencváros ajánlatát, nekem viszont ez meg sem fordult a fejemben, rögtön igent mondtam Garami József megkeresésére.

- Ha jól tudom, régóta ismerik egymást Garami mesterrel.
- Valóban, hiszen már Győrbe is ő vitt engem, majd az Üllői útra is a kifejezett kérésére kerültem. Örülök a ragaszkodásának, mint ahogy én is sokra tartom őt.

- Mit tart a jelenlegi FTC legnagyobb erényének?
- A jó közösségi szellemet. Továbbá azt, hogy több olyan játékosunk van, akik egyénileg is képesek eldönteni a meccseket. Persze a lelkes szurkolótáborról sem szabad elfelejtkezni, a Fradi-tábor ugyanis rengeteget segíthet céljaink eléréséhez.

- A célok között, főként a hat pont levonásának tükrében, szerepel a bajnoki cím is, vagy netán a dobogót is sikernek könyvelnék el?
- Senki sem mondott, nem is mondhat le a bajnoki aranyéremről. Amíg van esély erre, küzdeni kell. Ráadásul még élénken emlékezhetünk arra, hogy az MTK tavalyelőtt 19 pont előnyről is lemaradt a bajnoki címről. Az idei szezonban is bármi megtörténhet, akár még az is, hogy mi leszünk a bajnokok.

Bánki József