Vágólapra másolva!
Egygólos hátrányban várja a szombati visszavágót a Győri ETO FC labdarúgócsapata, amely egy hete Santanderben szenvedett 1-0-s vereséget a spanyol bajnokságban szereplő vetélytárstól. A párharc győztese a Shamrock Rovers (ír)-Liberec (cseh) csata továbbjutójával kerül össze az Intertotó-kupa 3. fordulójában.

Az Intertotó-kupában magyar szempontból természetesen a Győr szereplése a legizgalmasabb. A hazaiaknál a sok sérült mellett Nyilas sem játszhat, a középső védőként bevetett, Izraelből hazatért labdarúgó két sárga lapja miatt lelátóra kényszerül. Így aztán törheti a fejét Varga Zoltán, kit állítson a védelem tengelyébe. Santanderben a sztárok még szabadságukat töltik, a legnagyobb "gond", hogy a klub elnöke, Dimitrij Piterman lemondott. A spanyol együttes Bécsbe repül, onnan busszal érkezik Győrbe, ahol péntek este lés szombaton délelőtt 11 órakor tart edzést.

Érdekesség, hogy a mérkőzésre már megérkezik a cseh Liberec megfigyelője, Josef Petrik is. A harmadik fordulóban ugyanis a Győr-Santander párharc továbbjutója a Shamrock Rovers-Liberec meccs győztesével kerül szembe. Mivel a csehek kétgólos előnnyel utaznak Írországba, egyértelmű esélyesek.

Három párharcban már szinte eldőlt a továbbjutás, ezeknél a mérkőzéseknél a hazai csapatok idegenben is győzni tudtak, azaz otthon még esélyesebbnek tűnnek. A cseh Brno Svájcban győzött 3-2-re a Thun ellen, s bár a visszavágón az operáción átesett Musil nem léphet pályára, nem lehet kétséges a párharc végkimenetele. Még akkor sem, ha a svájciak külön gépet indítanak reménykedő szurkolóik részére. A finn Allianssi is remekelt, Rácz Róbert és Czipó Zoltán együttese (amely úgy áll a finn bajnokság harmadik helyén, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott a vetélytársaknál) a görög Akraitosz otthonában is nyert, s mivel hazai pályán ritkán szenved vereséget, várhatóan begyűjti az újabb sikert.

A legnagyobb meglepetést kétségkívül a kazah liga harmadik helyén álló Tobol szerezte, miután 2-0-ra nyert St. Truidenben. A belga kiscsapat, amely legutóbb a bajnokság negyedik helyén zárt, s éppen lemaradt az UEFA-kupáról, gyakorlatilag esélytelenné vált.

A hét végi Intertotó-menetrend
szombat
Győri ETO - Racing Santander - az első mérkőzésen 0-1
Nice (francia) - Örgryte (svéd) - 2-3
Brno (cseh) - Thun (svájci) - 3-2
Gloria Bistrita (román) - Brescia (olasz) - 1-2
Wolfsburg (német) - Marek Dupnica (bolgár) - 1-1
Cibalia (horvát) - Saktyor Szoligorszk (fehérorosz) - 1-1
Wil (svájci) - Willem II (holand) - 1-2
Pasching (osztrák) - Pobeda Prilep (macedón) - 1-1
Lierse (belga) - Sloboda Tuzla (bosnyák) - 0-1
Partizani (albán) - Dacia (moldáv) 0-2
Dubnica (szlovák) - Koper (szlovén) - 0-1
Tobol (kazah) - Sint-Truiden (belga) - 2-0
OFK Beograd (szerb) - Synot (cseh) - 0-1

vasárnap
Shamrock Rovers (ír) - Liberec (cseh) - 0-2
Allianssi (finn) - Akratitosz (görög) - 1-0
Sutjeska (szerb) - Tampere (finn) - 0-0.