Vágólapra másolva!
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke nem hazudtolta meg magát. Immár a harmadik, egymást követő nyáron munkálkodik azon, hogy megszerezze klubjának a futball aktuális első számú csillagát. 2000 nyarán Luis Figót a Barcelonától, 2001 holtidényében Zinedine Zidane-t a Juventustól csábította át a Santiago Bernabéu-stadionba, most pedig - a Marca értesülései szerint - már Ronaldo szerződtetése az Internazionalétól is kész tényként kezelhető. Még ha ezt tagadják is Milánóban.
EPA
Ronald mindenhol jól érzi magát, Ronaldo viszont Milánóban boldogtalan
Fotó: EPA

Florentino Pérez, alighogy lefújták a Brazília-Németország világbajnoki döntőt, elkezdte szőni hálóját. Közvetítőkön keresztül értésére adta Ronaldónak, hogy szívesen fogadnák Madridban. A közeledés heves viszonzásra talált, hiszen nyílt titok volt, hogy a brazil csillag nem érzi jól magát az Internél. Hogy ez köztudomású legyen, arról Ronaldo ügynökei gondoskodtak, a fő intrikus Alexandre Martinsszal az élen.

Eközben Pérez otthon is dolgozott: a Madrid elnökségének legutóbbi ülésén ártatlanul feltette a kérdést: "Önök közül ki az, aki pártolja a román Chivu leigazolását?" A válasz néma csend volt, mire Florentino előjött a farbával: "Egyetlen játékost fogunk szerződtetni ezen a nyáron, és az a játékos Ronaldo." A többi elnökségi tag összenézett: ha Pérez már ennyit hajlandó elárulni, akkor az azt jelenti, hogy a brazil már fél lábbal Madridban van...

A stratégia ugyanaz volt, mint egy éve Zidane esetében, azzal a különbséggel, hogy a francia jól érezte magát Torinóban, Ronaldo viszont szenvedett Milánóban. Ronaldo a hírek szerint hétfőn fogja közölni Massimo Morattival, hogy többé nem akarja felvenni a csapat kék-fekete mezét, és Madridba tart.

A Real Madrid részéről gondos piackutatás előzte meg a "Ronaldo-hadműveletet". Felmérték, hogy legkevesebb félmillió Ronaldo-mez eladása várható, és szerényen 40 eurós átlagárral számolva ez 20 millió eurós bevételt jelenthet a klubnak. Pérez orvosi szakvéleményt kért dr. Alfonso del Corraltól, a madridi orvosi stáb vezetőjétől Ronaldó egészségi állapotára vonatkozóan. S bár a szakvélemény negatív volt, Florentino félresöpörte azt, mert a közvélemény hihetetlen erővel követelte Ronaldo leigazolását. Pérez az orvosi problémát akként oldotta meg, hogy sikerült találnia olyan biztosítótársaságot, amely hajlandó volt átvállalni a rizikót a klubtól, természetesen borsos ár ellenében.

A többi már ismert. Pénteken Madridba rendelték Martinst - szemben a sajtóban megjelent hírekkel, miszerint az ügynök forszírozta volna a találkozót Jorge Valdano sportigazgatóval -, s a többi már puszta formalitás. Ronaldo ugyanazt a pénzt fogja kapni, mint Zidane, Figo és Raúl, évi egymilliárd pesetát, azaz 5,5 millió eurót, ami 1,35 milliárd forintnak felel meg. (Így sikerülhet elkerülni a bérfeszültséget a "régi motorosok" és a jövevény között.) Ehhez jön a szponzoroktól kapott pénz - tudni kell, hogy a "pipás" sportszergyártó cég senkinek, még Tiger Woodsnak sem fizet annyit, mint Ronaldónak.

Bayern-győzelem a Real centenáriumán/sport/focivilag/20020805bayerngyozelem.htmlKi a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=36550

Persze még hátra van az alkudozás az árról Massimo Morattival, az Inter elnökével, de ez már csak részletkérdés. Egy friss információ szerint Moratti 60 milliót eurót kér Ronaldóért, plusz ráadásként Makelelét, a Madrid viszont 40 milliónál egy huncut petákkal sem akar többet adni. Ronaldo ötéves szerződéséből már négyet letöltött az Internél, az utolsót azonban semmiképpen sem akarja leszolgálni. Martins szerint ugyanis boldogtalan Milánóban.