Vágólapra másolva!
A 2006-os téli olimpiai miatt komoly átépítés előtt áll a torinói Stadio delle Alpi. A Juventus labdarúgócsapatának létesítménye májustól számítva egy évig az építések és a kőművesek otthona lesz, a csapat egy környező városba teszi hazai mérkőzéseit. A Juventus szurkolói a legszívesebben Monzát tekintenék hazai pályájuknak.

A Juventus labdarúgócsapata átépítés miatt májustól több mint egy évig nem játszhat az otthonának számító Stadio delle Alpiban. A torinói klub a következő hetekben vásárolja meg a várostól az 1990-es világbajnokságra készült, 64 ezer férőhelyes arénát. Az új tulajdonos azonban nem költözik be, hanem 14 hónap alatt új fazont ad a létesítménynek: megszünteti a "hangulatot rontó" futópályát, és páholyokat építtet a szponzoroknak. A Juventus hivatalos honlapjának értesülései szerint a klub vezetőinek és szurkolóinak régi álma válik valóra az angol stílusú stadionnal, amelyben a nézők sokkal inkább tizenkettedik játékosnak számítanak majd.

A legnagyobb kérdés, hogy addig a Juve hol játssza hazai mérkőzéseit. Két ismérv mellett kell majd meghozni a döntést: Torinóhoz közeli és minimum harmincezer fős befogadóképességű legyen a stadion. A hivatalos honlap szavazása szerint a szurkolók 55 százaléka a monzai pálya mellett van, Piacenza (17 %), Reggio Emilia (15 %) és Cesena (13 %) jócskán lemaradt. A Datasport szavazása alapján a szurkolók szintén Monza mellett tették le voksukat, a Stadio Brianteóra 38 százalékuk adta le szavazatát. Reggio Emilia (27%), Cesena (24%) és Piacenza (11%) úgy tűnik, kimarad a versengésből.

"Nem szeretünk idegenben játszani, de megértjük a kialakult helyzetet. Szívem szerint két stadiont szeretnék, az egyik a monzai a pálya fekvése miatt, a másik a Reggio Emilia-i, mert az hasonlít a legjobban az angol létesítményekre. Nem titkolom, azok a pályák a legjobbak, ahol a szurkolók közvetlenül a játéktérnél ülnek. Imádom például a glasgow-i és manchesteri stadiont" - mondta Gianluca Pessotto, a Juventnus válogatott labdarúgója.

Pincési László

Ajánlat: