Hatalmas a készültség: rettegnek Franciaországban a hetek óta tomboló marokkói szurkolóktól

Marokkó-Spanyolország, ünneplés, 2022-es labdarúgó-világbajnokság, Franciaország, marokkói szurkolók, gyújtogatás, tűzijáték, Párizs
PARIS, FRANCE - DECEMBER 07: Moroccan supporters celebrate victory as Morocco qualified for 2022 FIFA World Cup quarterfinals after beating Spain on penalties during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Morocco and Spain at Champs Elysees in Paris, France on December 07, 2022. Julien Mattia / Anadolu Agency (Photo by Julien Mattia / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint 10 ezer rendőrt és csendőrt vezényelnek Franciaországban az utcákra és közterekre a hétvégén a katari labdarúgó-világbajnokság helyosztóit követő ünneplések biztosítására: a szombati Horvátország-Marokkó bronzmérkőzés után 12 800, míg a vasárnapi Franciaország-Argentína döntő után 14 ezer rendfenntartó fog ügyelni a rendre.
Vágólapra másolva!

A rendőrség által pénteken bejelentett biztonsági intézkedések jelentősebbek, mint a szerdai Franciaország-Marokkó elődöntő napján érvényesek, amikor is 10 ezer rendőr és csendőr volt az utcákon.

Szombaton a párizsi Champs-Elysées sugárutat nem zárják le a forgalom elöl, a másnapi döntő napján azonban kizárólag gyalogosok közlekedhetnek a két kilométer hosszú és 70 méter széles sugárúton. Gérald Darmanin belügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az előző, 2018-as labdarúgó-világbajnokság francia győzelme után 600 ezren ünnepeltek a Champs-Elysées-n. A párizsi prefektúra tájékoztatása szerint a környéken 2750 rendőr lesz szolgálatban vasárnap este.

Készülnek a marokkó tombolásra Forrás: Anadolu Agency via AFP/Julien Mattia

Országszerte több mint 250 embert vettek őrizetbe szerda este a rendőrök azután, hogy a világbajnoki címvédő labdarúgó-válogatott az elődöntőben 2-0-ra legyőzte Marokkót a katari tornán.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!