Vágólapra másolva!
Kiesési rangadót vívott egymással a VCS legerősebb együttese, valamint az NA LCS bronzérmese.

A 2023-as League of Legends-világbajnokság svájci szakaszából elsőként az a Team Liquid Honda esett ki, amelyik igyekezett a lehető legtöbb dél-koreai felmenőkkel rendelkező játékossal feltölteni a kezdőötösét. Végül a terv megbukott, így kénytelenek voltak változtatást eszközölni a csapatnál. APA érkezett, Haeri lekerült az akadémiai szintre.

Ez a középső ösvényes csere bevált, ugyanis a TL végül a harmadik helyen kvalifikálta magát az év legnagyobb esporteseményére. A kedvezőtlen sorsolás, valamint a második körben mutatott ötlettelen játék miatt gyorsan 0-2-be kerültek, így egy Bo3-ra kényszerültek az életben maradásért a GAM Esports ellen.

A Kati és Levi nevével fémjelzett együttes a Play-Inből verekedte be magát a legjobb 16 közé, ahol pillanatok alatt 0-2-be kerültek. Az esélytelenek nyugalmával vághattak ezek után bele a Team Liquid elleni szériába, azonban a sors ezúttal kegyes volt hozzájuk.

Ízekre szedték az amerikaiak stratégiájá Forrás: --Valentin Dienes

Hiába indultak vörös oldalról, ízekre szedték az amerikaiak stratégiáját, így könnyedén kerültek meccspontra. A visszavágón Pyosik megmutatta, hogy nem véletlen ő a világbajnoki címvédő, legendás Kindredjével megoldhatatlan problémát jelentett ellenfelének. 1-1 után azonban ismételten az a forgatókönyv játszódott le, ami az első felvonásban.

A GAM akarata érvényesült csak a Szurdokban, így a vietnámiak maradtak életben, a TL utazhat haza.