Megismétlődött a Major döntő, a G2 sokat javult, de így sem tudtak visszavágni a NaVinak

Vágólapra másolva!
Két évet kellett rá várni, de idén végre újra volt Major tornája a CS:GO-nak. A Major az egész versenynaptár legnagyobb versenye, amiből maximum évi kettő van és minden csapat erre készül, ennek a megnyerése jelenti a legnagyobb presztízst. Legutóbb 2019-ben szurkolhattunk Majorön, majd végre idén ősszel jött a PGL Major, ami Svédországba vitte a Counter-Strike legnagyobb versenyét.

A döntőben pedig az a NaVi és a G2 találkoztak, akik tegnap a BLAST Premier World Final alatt játszották az első alsó ági elődöntőt. Stockholmban a NaVi két pálya alatt gázolt át a G2-n, Nuke-on ráadásul hosszabbítás is volt.

A tegnapi visszavágó már egy fokkal szorosabb volt, de a G2 így is alulmaradt. Nuke-ot, ahol a Major döntő is elúszott számukra, ismét elveszítették, ellenben behúzták Infernót. Kellett hozzá a hosszabbítás, valamint NiKo és a huNter, a Kovac unokatestvérek parádés játéka, de ki tudtak egyenlíteni.

A gond az, hogy azután viszont teljesen elfogytak. Minden erejüket bele adták Infernón, Mirage-ra érkezve pedig egyszerűen elfogytak. A Major győztes NaVi 16-4-gyel gázolt át az utolsó pálya során a G2-n, ezzel pedig elodázták a visszavágójukat, sőt, ki is ejtették őket a BLAST Premier World Final versenyéből.

A NaVi és a G2 mérkőzésének (2:1) pontos eredményei:

  • Nuke 16-14 a NaVi javára
  • Inferno 22-19 a G2 javára
  • Mirage 16-4 a NaVi javára

A nap második mérkőzésén az Astralis és a Liquid csapott össze. Két évvel ezelőtt még szinte minden döntőben ezt a párosítást láttuk, ma már mindkét alakulat a kiesés elkerüléséért küzdött.
A forgatókönyv pedig ugyanaz volt, mint az elmúlt napokban. Az Astralis mélyen maga alatt teljesít. Vannak jó pillanataik, jó köreik, de látszik még rajtuk a stresszes bizonyítási vágy, ami így pont az ellenkezőjét éri el.

A Liquid és az Astralis mérkőzésének (2:0) pontos eredményei:

  • Dust2 16:9 a Liquid javára
  • Mirage 16:13 a Liquid javára

Az Astralis ezzel kiesett, míg a Liquid még holnap is játszhat. Ellenfelük a NaVi lesz, akiket a verseny legelső meccsén elkaptak, de hogy ismét meg tudják-e verni a világelső NaVit, az még a jövő kérdése.

A BLAST Premier World Final mai menetrendje:
16:30 - Gambit vs Vitality
19:30 - NaVi vs Liquid