Vágólapra másolva!
Százak emlékeztek meg gyertyagyújtással hétfőn este Kaposváron a tragikus körülmények között elhunyt motokrosszbajnokról, Szvoboda Bencéről.

A tízszeres magyar, kétszeres cseh és egyszeres osztrák bajnok, Európa-szerte számos nagy sikert arató Szvoboda Bence egy hete szenvedett boralmas, és mint később kiderült végzetes kimentelű balesetet a pacovi versenypályán egy cseh bajnoki futam során.

A 31 éves versenyző két nappal később egy prágai kórházban halt meg. Hétfőn este rá emlékeztek több százan a kaposvári Reményik Sándor utcai egykori otthona előtt.

Síri csend honolt, mindenki magában emlékezett Bencére, aki már életében a motokrossz legendájává vált, írja a helyi Soline.hu helyszíni riportja.

"A csendet Nagy Norbert, Szvoboda Bence barátja törte meg, azt kérte a család a nevében, hogy senki se búcsúzzon el tőle, mert Bence örökké velük marad. Majd a tiszteletére, emlékére felbőgtek a motorok és fekete, narancssárga füstfelhőbe burkolózott a helyszín."

A megemlékezést közösen szervezte Szvoboda Bence párja és egykori sajtósa, Nagy Norbert.

"Országszerte egy emberként mozdult meg a motoros társadalom, szinte minden pálya zarándokhellyé vált. Mindenképpen szerettük volna, hogy Kaposváron is legyen megemlékezés, mert nagyon sokat kapott ettől a várostól. Szeretett itt élni a barátnőjével – akivel együtt szervezzük ezt az eseményt –, sok barátot szerzett az elmúlt tíz évben, és a város vezetése is többször kitüntette őt a sportteljesítményéért" - mondta el utóbbi, aki 2009-ben, első MX1-es bajnoki címe megszerzése idején találkozott először a kiváló versenyzővel.

Nagy számtalan közös emléket felelevenített, a közös kávézásoktól, a pályán együtt töltött időn át, vagy éppen azt a percet, amikor 2016-ban először szólt a Himnusz egy Eb-futamon - éppen a pacovi versenypályán.